Miért fogy mindenki másképp?

Jankovics Anna
Írta: ,

Vajon miért nem hat minden diéta és minden torna ugyanúgy mindenkire? Vajon miért nem tud mindenki célirányosan, csupán egy adott testrészről fogyni?

Miért veszélyes a fogyókúra?

Sokan azt gondolják, hogy azért, mert hatással van a vércukor szintjére, ami természetesen igaz is.

Azt is emlegetni szokták, hogy fogyókúra közben olyan anyagokat veszít a szervezet, melyekre feltétlenül szükség van, így vitamin- és ásványianyag-hiány lép fel.

Igen, ez is igaz lehet. Mégsem emiatt „veszélyes” a fogyókúra.

Ha testet bármilyen módon éheztetjük, az minden zsírsejtre kihat. Viszont a májban lévő zsírsejtekhez bizonyos „mérgek” kapcsolódnak, hiszen a máj egyik fontos munkája a méregtelenítés.

Ilyen méreg lehet például a naftalin is, ami egy gyors fogyókúra miatt, töményen felszabadulva a vérbe, komoly problémákat okozhat, mert nagyon.

Hogyan érdemes fogyókúrába kezdeni?

Nem véletlenül mondják azt, hogy sok vizet kell inni, amikor fogyókúrázunk. Ez nem csak azért van, mert a fogyókúra vízvesztéssel is jár, hanem azért, mert a felszabadult méreganyagoknak valahogy távozniuk kell a szervezetből.

A fogyókúrát éppen ezért méregtelenítéssel érdemes elkezdeni. Ilyen lehet például a csalántea, amit csak mértékkel, meghatározott ideig szabad inni.


Aquaholizmus: így hat a szervezetedre, ha túl sok vizet iszol


A rendszeres mozgás méregtelenít izzadás által, nem csupán a kalóriákat égeti. A kalóriaégetés is jár némi méreganyaggal, ami izzadás által, és a vizelettel távozik.

Ha valaki rendszeresen és eleget mozog, tehát leizzad – ha megfelelően tisztálkodik utána – , akár pattanásmentesebb lesz a bőre is (természetesen csak akkor, ha nem valamilyen más jellegű a probléma).