Michael Phelps trükkjével te is fogyhatsz? Ezt lehet tudni a köpölyözésről

Zabolai Margit
Írta: ,
Michael Phelps trükkjével te is fogyhatsz? Ezt lehet tudni a köpölyözésről

Rejtélyes, vörös körök az olimpiai sportolókon – mik lehetnek ezek? Nem, nem a földönkívüliek rabolták el őket, és nem is a rájuk váró megmérettetés előtt tisztelegtek a karikákkal: csak arról van szó, hogy a legkiválóbb sportolók újra felfedeztek maguknak egy ősrégi kezelést, a köpölyözést.

Mi az a köpölyözés?

A köpölyözés egy ősrégi gyógyító eljárás, melynek lényege, hogy a megfelelő felületre speciális kis bögrécskéket tesznek, melyekben vákuumot képezve szívó hatásnak vetik alá a bőrt és a szöveteket. Az eljárást teljesítménynövelésre, különböző fájdalmak kezelésére, keringéssel kapcsolatos problémákra és relaxáció céljából is használják, és szerencsére nem annyira fájdalmas, mint amilyen rosszul néz ki.

A technológia az ősi Egyiptomban, Kínában és a Közel-Keleten is ismert volt, ekkor még a tűz oxigén-elszívó hatásával idézték elő a vákuumot, amit ma már természetesen sokkal biztonságosabb és sokkal könnyebben szabályozható, gépi eljárással váltanak ki.

Miben segít a köpölyözés?

A köpölyözés gyógyhatása alapvetően a méregtelenítésben, a toxinok kimosásában rejlik. Mivel a vákuum hatására vérbőség keletkezik, a testnedvek is összegyűlnek, javul a keringés, és gyorsabb lesz a kiválasztás.

A köpölyözést végző szakemberek szerint a módszer segíthet többek között a nyak- és fejfájás orvoslásában, a migrén kezelésében, vérnyomással kapcsolatos problémák esetén, gerincfájdalmakon, menstruációs panaszokon, asztma vagy más légzésprobléma esetén, emésztési és gyomorpanaszoknál, valamint méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően a fogyást, alakformálást, a narancsbőr leküzdését is támogatja.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!