A leggyakoribb kifogások a plusz kilóinkra – Miért fogjuk a genetikára és a pajzsmirigyre?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A leggyakoribb kifogások a plusz kilóinkra – Miért fogjuk a genetikára és a pajzsmirigyre?

Kép forrása: twitter

Néhány pluszkiló nem ok semmilyen aggodalomra, de a komolyabb túlsúllyal mindenképpen foglalkoznod kell. Messze nem csak esztétikai okokból, hiszen az teljes mértékben ízlés kérdése, ki, milyen testalkatot preferál. Azonban az egészségügyi tényezőket nem szabad figyelmen kívül hagynod, hiszen a túlsúllyal ezek kézen fogva járnak. De milyen kifogással hárítjuk el leggyakrabban a diétát?

„Már kialakult betegségem van”

Szintén megcáfolhatatlan tény, hogy egyes betegségek elhízáshoz vezetnek. Ilyen pl. a kettes típusú cukorbetegség, illetve a pajzsmirigy alulműködés.

Nem szeretnénk elbagatellizálni ezeket a problémákat, hiszen valóban komoly nehézségeket, fájdalmat okoznak az embereknek és megannyi kellemetlenséget.

De sajnos gyakran előfordul, hogy valaki legyint az életmódváltásra, és ráfogja egy diagnosztizálatlan betegségre, hogy miért hízott el.

Ezek a betegségek kezelést, orvosi útmutatást és szigorú odafigyelést követelnek, nem lehet félvállról venni őket. Ez tehát azt jelenti, hogy felesleges tippelgetned arra, milyen betegséged lehet.

Amennyiben valamire gyanakszol, azonnal orvoshoz kell vele fordulnod! Ha azonban nem találnak nálad semmilyen betegséget, akkor el kell fogadnod a tényt: a hétköznapokban hibázol.

 „Ilyen alkat vagyok és kész” Kép forrása: itsnicethat.com

Az egyik leggyakoribb kifogás, amiért sokan nem látnak neki az életmódváltásnak az, hogy eleve ilyen alkatúak. Mindezt meg is erősítik magukban azzal, hogy a szüleik sőt, testvéreik, rokonaik körében is sok az elhízott az ember.

Tény és való, a genetika mindannyiunkba kódolva lett, de a kutatások alapján nem ez az, ami valóban sokat nyom a latban.

Mindezt tökéletesen igazolja – mindennemű felmérés, komolyabb bizonyíték nélkül is –, hogy vannak olyan ikerpárok, akik közül az egyik testvér csont sovány, a másik pedig súlyosan elhízott.

Családon belül sem aranyszabály, hogy mindenki vékony, vagy éppen kövér, igaz, általában jellemző a hasonló alkat. De akkor mi áll a háttérben?

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!