7 szuper tanács, hogy minden eddiginél több kalóriát égess

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 szuper tanács, hogy minden eddiginél több kalóriát égess
A gyors metabolizmus gondoskodik róla, hogy a tápanyagok minél tempósabban hasznosuljanak a szervezetedben, a salak pedig mielőbb távozzon belőle. Ha gyakran kínoz haspuffadás, ritkán jársz vécére, és úgy érzed, a súlyfelesleg leadása számodra nehézkes, akkor itt az ideje, hogy a következő sebességfokozatba kapcsold az anyagcserédet!
Hagyd a villámdiétákat!

A villámdiéták egyértelműen felejtősek – minden olyan étrenddel egyetemben, amelyek napi 1 200 kalóriánál kevesebbet írnak elő neked.

Ilyen alacsony energiabevitel mellett ugyanis a béka hátsó fele alá csökken az anyagcseréd sebessége, a látszólagos fogyás pedig csupán vízveszteség

 
Vagy ha hosszabb ideig tartod a kegyetlen étrendet, a szervezeted előbb nyúl az izmaid jelentette raktárhoz, mintsem hogy zsírt égessen. A metabolizmusod igényeit szem előtt tartva tehát ne is próbálkozz ilyenekkel!
Állj rá a fehérjére!

A nyugati társadalmak táplálkozási trendjei döbbenetesen szegények fehérjében. A diétázók gyakran proteinporokhoz nyúlnak, hogy fedezzék a szükséges mennyiséget – holott természetes forrásból is megoldható mindez. 

A halak, a fehér és a sovány vörös húsok, a zsírszegény tejtermékek, továbbá a hüvelyesek elsőrangú fehérje-lelőhelyet jelentenek a tojás meg a szója mellett. A protein eltelít, segít izmot építeni, és gyorsítja az anyagcserédet.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra