Laposabb has egy hét alatt: salaktalanító nyári finomságok

Zabolai Margit
Írta: ,
Laposabb has egy hét alatt: salaktalanító nyári finomságok

Tudtad, hogy a rostban gazdag ételek salaktalanító hatásának köszönhetően a hasad is gyorsan laposabb lehet? Iktasd be az étrendedbe ezeket a szuper nyári gyümölcsöket és zöldségeket! Meglátod, már pár nap után sokkal könnyebbnek, energikusabbnak érezheted magadat.

Roppanós szilva

A legtöbb szilvafajta augusztustól érik, de néhány korántermő változat gyümölcsét már júliusban is szedik. A lédús, édes finomság nem csak remek nyári szomjoltó, de salaktalanító hatása is kifejezetten erős. 

Ennek köszönhetően ez az ínycsiklandó gyümölcs segíthet, hogy gyorsan megtisztítsd a tápcsatornádat, megszabadulj a lerakódott salakanyagoktól, így a túlsúlyt, puffadást, narancsbőrt okozó szennyeződéseket is segít kimosni a szervezetedből.

A szilva emellett antioxidánsokban is kifejezetten gazdag, így nem csak a rák megelőzésében játszhat szerepet, de egy méregtelenítő diéta során is nagyon sokat segíthet. Mivel cukortartalma viszonylag magas, érdemes a reggeli részeként, vagy desszert helyett fogyasztani.

Segít csillapítani az édesség iránti vágyadat, miközben a gyümölcscukor a vércukorszintedet sem ülteti hullámvasútra.

Cseresznye minden mennyiségben

Az első nyári gyümölcsök közé tartozik a szomjoltó, ropogós cseresznye.

Már június elejétől érik, és minden apró, piros szem szinte duzzad a benne rejlő vitaminoktól és ásványi anyagoktól.

Ugyan a cseresznye jelentős része víz, emellett rostot, A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamint is nagy mértékben tartalmaz, ezek pedig mind fontos szerepet játszanak a természetes zsíranyagcserében.


10 könnyű, cseresznyés desszert -  Próbáld ki ezeket is!


A cseresznyének természetes vízhajtó, vesetisztító hatása van, így többek között abban is segít, hogy megszabadulj a pangó nyirokanyagtól, ami egyébként hajlamos a hason, csípőn, combokon megmutatkozni.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv