5 trükk, amivel koplalás és sport nélkül látványosan lefogyhatsz

Szőke Angéla
Írta: ,

A nők nagy része folyamatosan le akar adni pár kilót. A hosszabb-rövidebb fogyókúrák többnyire eredményesek, de amennyiben nem történik tartós életmódváltás, a nagy nehezen leadott kilók szinte mindig visszajönnek. A rendszeres sport is hatásos, azonban azt sem képes mindenki beilleszteni mindennapi rutinjába. Mégis mit lehet tenni, ha sem diétázni, sem edzeni nem állunk készen, mégis meg szeretnénk szabadulni pár kilótól? Az alábbi öt tipp minimális odafigyelést igényel, mégis segíthet elérni az álomsúlyt a nyár kezdetéig.

Ha előre főzünk magunknak ételt, vegyünk kisebb tárolóedényeket és azokba porciózzuk ki. Így úgy fogunk kisebb adagokat enni, hogy észre sem vesszük.

Otthon pedig tálaljuk az ételt kisebb tányérra, amivel szintén ezt a hatást érjük el.

Szerezzünk be egy-két kisebb leveses és lapostányért, illetve müzlis tálat. Egy nagy tányérra az ember hajlamos több ételt szedni, mint egy kisebbre.

Nem gondolnánk, de a tányér színe sem mindegy. A piros szín az emberben tudat alatt a veszély érzetét kelti, ezért piros minden tiltótábla is.

Több kutatás bizonyította, hogy a piros színű poharakból az emberek kevesebbet ittak, a piros tányérokról pedig kevesebbet ettek.

 

Ez alatt a stressz megszüntetését és a pihentető alvást kell érteni.

Egy kiadós alvás ugyanis egészséges szinten tartja azokat a hormonjainkat, amelyek az étvágyunkat szabályozzák, így kisebb az esélye, hogy falási rohamok törnek ránk.

A stressz szintén rendkívül káros, hiszen a túlhajszolt szervezet kortizolt termel, egy olyan hormont, ami ugyancsak túlevést eredményez.

Mindenképpen próbáljunk legalább napi 7 órát aludni, illetve bármilyen hektikus az életünk, étkezéskor odafigyelni és lassan, nyugodtan enni, így garantáltan elkerüljük azt, hogy túl sok kalóriát vigyünk be a szervezetünkbe.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!