Jó hírünk van, kevesebb a kalória az újramelegített tésztákban

Nagy Niki
Írta: ,

A BBC weboldalán örömteli híreket olvastunk: kutatók megállapították, hogy a megfőzött, majd újramelegített tészta sokkal kevésbé hizlal, mint a frissen főzött – méghozzá azért, mert a tested máshogy emészti meg.

Kezdjük az alapoktól

Azt már biztosan tudod, hogy a tészta szénhidrát, ami az egyik legfontosabb energiaforrás a tested számára. A szénhidrát az, amiért érdemes felkelni reggel, a pirítós, a zabkása, a palacsinta gondolata csalogat ki az ágyból, és ezek azok, amelyek igazán elindítják a napodat, hiszen emésztés során energiával látják el a szervezetedet.

A szénhidrát cukorrá alakul át a véredben, és megemeli a vércukorszintedet, amitől nem érzed magad fáradtnak és stresszesnek. Persze ez csak nagyon lebutított magyarázat, a valóság ennél jóval bonyolultabb, de ahhoz, hogy megértsd, miért ehetsz több tésztát, ha újramelegíted főzés után, fontos tudni.