Így kerülheted el végleg a jojó effektust a fogyásban!

Nagy Niki
Írta: ,

Mindig irigyeltem azokat, akik épp csak nekikezdenek az életmódváltásnak, és máris olvadnak le róluk a kilók. Az első néhány hétben nagyon szép változást lehet elérni, aztán egyszer csak megáll a fogyás, és az utolsó kilók úgy ragaszkodnak a testedhez, mint egy undok expasi, aki nem akar lekopni. Friss kutatások szerint azonban az idő ezt is megoldja.

Egyre csak nehezebb Kép forrása: fitnessapparelexpress.com

Amikor nekikezdesz a diétának és a mozgásnak, az első egy hónapban minden olyan egyszerűnek tűnik.

Tudom, ha épp ebben a szakaszban vagy, egyelőre nem érzed így, de majd meglátod, amikor már csak az utolsó néhány makacs kilót próbálod meg ledobni magadról, ami az istenért sem akar megválni a testedtől.

Ihatsz turmixokat hetekig, növelheted az energiabevitelt és az edzést, de van úgy, hogy semmi nem használ.

A Koppenhágai Egyetem kutatói éppen ezért azt vizsgálták, mennyi idő kell ahhoz, hogy a már leadott kilók lenn is maradjanak, valamint meginduljon a további fogyás.

A jojózás a baj Kép forrása: shopstyle.com

A kutatók kiderítették, hogy azok, akik kerek 365 napig képesek voltak megtartani a diéta és mozgás által elért ideális súlyukat, később is ugyanolyan formásak tudtak maradni, sőt, könnyebben is tudtak fogyni a korábban megszerzett alakból.

Valószínűleg a legtöbben itt rontjuk el: nagyon nehéz az őszi mélabúban vagy a karácsonyi sütiszezonban tartani a súlyunkat, ez pedig jojó effektushoz vezet, ami jócskán megnehezíti a fogyást.

Sok nő érintett a dologban, köztük én is, hiszen a nyári lengeség után az őszi-téli pulcsik nagyon szépen eltakarják azt, amit el kell takarni...