Így használhatod a közösségi médiát fogyásra

Póta Szilvia
Írta: ,

Már több kutatás is igazolta, hogy a fogyás, illetve a diéta sokkal könnyebben megy, ha támogatnak minket benne. Ilyenkor egészségesebben étkezünk és keményebben dolgozunk azért, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól. Míg egyesek a családra és a barátokra támaszkodnak, addig mások az internetet használják fel céljaik eléréséhez – a közösségi média ugyanis nagyszerű lehetőségeket kínál a fogyáshoz! Íme néhány ötlet, hogyan állíthatod egészséged és szépséged szolgálatába ezeket az oldalakat!

Nézz inspiráció után Kép forrása: perfectweddings.info

Keress olyan képeket, amelyek az egészséges életmódot népszerűsítik, és inspirálnak téged!

Készíts a Pinteresten saját magadnak egy olyan kreatív oldalt, melyben összegyűjtöd kedvenceidet, azokat a dolgokat, amelyek motiválnak!

Jó ötlet lehet például létrehozni egy boardot, amely kizárólag a mozgásról szól, egy másikat, ami recepteket tartalmaz, vagy egy olyat, amelyben turmix ötleteket gyűjtesz össze.

Bővítsd rendszeresen az így készült Pinterest oldalaidat, és görgesd őket végig, ha alkalomadtán úgy érzed, motivációra van szükséged!

Mutasd meg az eredményeidet

A kemény munka általában meghozza a gyümölcsét. Miért ne mutatnád meg ezt másoknak is?

Izgalmas látni, ahogyan egyre jobb és jobb eredményeket érünk el a futásban, testünk pedig karcsúbb és formásabb lesz.

Ezzel akár másokat is változtatásra ösztönözhetünk. Ilyenkor begyűjthetsz néhány elismerő lájkot, gratulációt, amely bátorít és inspirál majd téged a továbbiakban.

A Cornell Egyetem tanulmánya bebizonyította, hogy Facebook profilunk szerkesztése, illetve nézegetése önmagában is növelheti önbizalmunkat – így ugyanis lehetőséged van arra, hogy önmagad legjobb változatát hozd létre, ami ösztönöz is annak elérésére!