Így fogyj könnyedén olcsó szezonális zöldséggel

Zabolai Margit
Írta: ,
Így fogyj könnyedén olcsó szezonális zöldséggel

Érdemes nem csak az íze, de a fogyás miatt is bevetni az ilyenkor pár száz forintért kapható zöldséget. Szerencsére egy időben érik az eperrel, amihez az íze is remekül passzol, és ez utóbbi is segíti a fogyást – próbáld ki őket együtt is!

Miért egyél spárgát, ha diétázol?

A spárga igazi különlegesség, finom és laktató, így kifejezetten jól fog jönni, ha kicsit már unod a kalóriaszegény, unalmas étrendet. Mivel sokféleképpen elkészíthető, a spárgát jól lehet variálni, főve, sülve, salátának vagy levesnek egyaránt finom, izgalmas és egészséges fogás lehet.

Élelmi rost tartalma kifejezetten magas, ezért a spárga segít, hogy megszabadulj a lerakódott salakanyagoktól, megtisztítja a bélcsatornákat, így a bélbolyhok ismét teljes erőbedobással működnek majd.

Ezért jótékony a spárga

A spárgának enyhe vízhajtó hatása is van, így a sejtek között megrekedt folyadéktól is megszabadulhatsz tőle, ráadásul a veséket is megdolgoztatja, így igazi méregtelenítő vitaminbomba. A spárgának egyébként vértisztító hatása is közismert, és segíthet megelőzni a rák kialakulását is.

A liliomfélék családjába tartozó zöldség gazdag C-, E- és B-vitaminban, melyek mind elengedhetetlenek a szervezet optimális testsúlyának fenntartásához, kalória és zsír azonban nincs benne, így bármikor bátran fogyaszthatod.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba