Hogyan szabadulhatsz meg a fájdalom-kilóidtól?

Írta: ,

Amikor fogyni szeretnél, az első gondolatod általában az szokott lenni, hogy milyen ételeket ne egyél. Doreen Virtue nagyon sok embernél elérte már, hogy képesek legyenek gondolkodásuk megváltoztatásával lefogyni. Pszichológusi munkája közben rájött, hogy a siker érdekében először azt kell tisztáznod magadban, hogy miért eszed túl magadat. Miután sikerül feltárnod az okokat, azonnal megindul a fogyás. Cikkünk megírásához a Szabadulj meg fájdalom-kilóidtól című könyvet (Mandala-Véda Kiadó 2004) használtuk, a további részleteket ebből megtudhatod.

Traumák

Sokan vagyunk, akik sokféle diétát kipróbáltunk már, de mindig visszatérünk az egészségtelen étkezési mintákhoz, amelyekhez hozzászoktunk. Képtelenek vagyunk megállni, hogy ne együk túl magunkat. 

A túlevést érzelmileg fájdalmas traumák vagy helyzetek váltják ki: munkahelyi problémák, pénzügyi gondok, szülővel, társsal kapcsolatos probléma, haláleset.
Önvád

A fájdalmat kell felszabadítanod magadban. De miután ezt megteszed, nem ajánlatos sokáig időznöd a régi fájdalmas emlékeknél.

Történt, ami történt, nem szabad, hogy a múlt boldogtalanságban tartson.

Amikor a múltban elmerülsz, általában önmagadat hibáztatod, és nagyon sokáig magadban hordozod az önvádat. Ezzel gátolod magadat a könnyed élet magvalósításában. A stressz, a harag, az unalom és a féltékenység intenzív érzéseket vált ki, amelyeket az étellel csillapítunk.
 
Az alacsony önbecsülés pedig gyakran kényszeres túlevéshez vezet.