Hagyd a nyári alakot, már most készen van! 5 tény, amivel bebizonyítjuk neked

Berényi Nóri
Írta: ,

A konditermek újra zsúfolásig tele vannak, mindenki izzasztja magát annak reményében, hogy a nagy ünnepi lakomázás után, idén nyáron egy bomba alakot villantson a strandon. Persze a legtöbben eszetlenül vágnak bele az életmódváltásba és úgy május környékére már tisztán látják, hogy tarthatatlan a koplalás, illetve a sok megvonás. Mit szólnál ahhoz, ha meggyőznénk róla, hogy már most készen van a nyári formád?

Csak semmi pánik januárban! Kép forrása: mydomaine.com

Januárban mindenki megrohamozza a konditermeket, kifosztják az áruházak gyümölcs-és zöldség készleteit, vagyis nekiállnak a nagy életmódváltásnak.

Gondoljunk csak bele, ha valaki egész decemberben csak tömte magába a finom falatokat, akkor érthető, hogy az ünnepek végeztével inkább a könnyedebb fogásokat kívánja, hiszen a testnek ilyenkor még bőven van tartaléka. Aztán beköszönt a tavasz és már érezni lehet, hogy a „salátás élet” tarthatatlan.

A megoldás az, ha nem kezdesz pánikszerű diétába januárban, hanem szépen lassan megpróbálod visszaállítani a szervezetedet a normál étkezésedre.

Vegyél elő jó példákat! Kép forrása: thecraftedlife.com

A közösségi média egyfelől ártalmas, de legalább annyi jó hatása is van, mint amennyi negatív.

Például mindenképpen pozitív, hogy előtérbe kerültek a kicsit husisabb lányok, akik bikinis képeikkel próbálják nőtársaikat arra motiválni, hogy fogadják el testüket.

Ha belegondolsz, ez az első lépés a változáshoz.

Nem azzal van a baj, ha szeretnél megszabadulni néhány plusz kilótól, hanem azzal, ha folyamatosan a Victoria’s Secret modelljeihez hasonlítod magad és az ő képeikkel van tele a hűtőd, motiváció gyanánt. Ha úgy érzed, mindenképpen kell egy példakép, akkor válassz hús-vér nőket követendő példának.