Ha egyedül nem megy, kürtöld világgá! Bevált trükkök, hogy végigvidd a fogyókúrát

Göcző Nóra
Írta: ,

Gyorskajával szabadultam meg két hét alatt 12 kilótól. Csodaszer, amit csak magadra kell kenned és reggelre leolvadnak a zsírpárnák. Ezzel az egy itallal fogytam le 25 kilót egy hónap alatt. Mindössze két perc keresgélés után bukkantam ezekre a csodás hirdetésekre, melyekkel nem az a legnagyobb baj, hogy hazugságokon alapulnak (szerintem), hanem az is, hogy egészségtelen módszereket hirdetnek. Márpedig fogyni egészségesen is lehet, nagyobb nehézségek nélkül. Néhány éve még alattam is nyolcassal kezdődő számot mutatott a mérleg, most alig vagyok több, mint ötven. Érdekel, hogy nekem mi vált be?

Ne egyedül csináld végig Kép forrása: theglitterguide.com

Bárki, aki sikeresen vette az életmódváltással kapcsolatos nehézségeket és sikeresen megszabadult az egészségét is veszélyeztető túlsúlytól, mind azt vallják, hogy egyedül nem sikerült volna.

Én is ezt mondom. A legtöbben mások által motiválva érték el az áhított méretet. Ehhez szerencsére ma már jó segítséget nyújtanak a világháló adta lehetőségek. Rengeteg olyan oldal van, amely személyes példával áll elő, egyebek mellett ilyen JuditU, Katushka vagy Dorina.

Ugyanígy segíthet egy közeli barát, a házastárs, vagy egy rokon, ha bizonyos szintig ő is szerepet vállal a megpróbáltatásokban.

Ehhez elegendő néha az is, hogy a kínok kínjával fogyókúrázó ismerős előtt nem kezdünk el nassolni. Sokan csatlakoznak fogyni vágyó közösségekhez, de a saját lakókörnyezetén belül is egyre többen hoznak létre fogyi klubokat.

A második szabály, hogy ne tartsuk titokban a fogyással kapcsolatos ambícióinkat. Akkor se, ha ez már idén az ötödik nekirugaszkodás.

A fogyás nem csak testi, hanem lelki folyamat is egyben.

Mélyre kell ásnod magadban, ha szeretnél valódi változást elérni. Tisztáznod kell magadban, hogy miért eszel akkor is, ha nem vagy éhes.

Miért fogyasztasz olyan ételeket, melyekről tudod, hogy csak hízlalnak, nincs valódi tápértékük? Mennyire vagy bánatevő? Miért kellene változtatnod az evéshez való hozzáállásodon?

Ezt napló vagy blog szerűen is megírhatod, csinálhatsz videoblogot vagy fotóblogot a változásokról. Ha valami nem úgy sült el, ahogy szeretted volna, azt is írd le, mások még tanulhatnak a hibáidból.