Fogyj le végleg a fűző diétával – Igazi csodafegyver

Sándor Alexandra
Írta: ,
Fogyj le végleg a fűző diétával – Igazi csodafegyver

Miután Kim Kardashian ezzel a módszerrel adott le több mint 20 kilót kislánya, North West születését követően, a módszer ismét a női magazinok címoldalára került. A sztár úgy nyilatkozott, hogy eleinte az Atkins-diétát alkalmazta, de mivel hangsúlyosabb derékvonalra vágyott, adott egy esélyt a fűzős változatnak – ami akármilyen szörnyűnek tűnik, a történelemben is megvolt a maga hagyománya.

Tényleg működik?

Kár tagadni, hogy a fűző viselése valóban nőies alakot eredményez, valamint a hordás idején csökkenti a táplálékbevitelt.

Alexander Sinclair Beverly Hills-i orvos az ABC News hírműsor megkeresésére elmondta: a nők akár 25 cm-t is veszíthetnek derékbőségükből a módszernek köszönhetően, ráadásul a viselés alatti fokozott izzadás felpörgeti az anyagcserét.

Az anyag ezen kívül javítja a testtartást és megemeli a melleket.

Ennek azonban az az ára, hogy a belső szervek anatómiája az alsó bordákéval együtt megváltozik, akadályozva lehet a hasi vérkeringés, plusz a folyamatos kellemetlen érzet negatívan befolyásolja a hangulatot is.

Alakformáló fűző Kép forrása: septin911.com

A hírességek egyre gyakrabban pózolnak úgy az edzőteremben vagy máshol végzett testmozgás közben, hogy egy hihetetlenül szorosnak tűnő, mell alattól csípőig érő anyag feszül a törzsükön.

Itt már a fűző-diéta kulcsfontosságú eszközéről van szó, melyet leginkább az „alakformáló” jelzővel illetnek a hívei.

Kim Kardashian előtt Beyoncé Knowles is végigcsinált egy ilyen kúrát, amelynek során napi 3-12 órán át szükséges a darabot viselni.

A derékszorítás ehhez hasonló módja már az afrikai törzseknél is megfigyelhető, melyek nőtagjai arra használják a módszert, hogy a szülés után „visszakerüljenek a hasi szerveik a helyükre”.

A bevetés szomorú apropója Indiában, hogy a nincstelen szülők ilyet adnak a gyerekeikre, mert a gyomor szorításával csökken az éhségérzet.

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!