Fűszerekkel hatásosan fogyhatsz – Tudományos tény

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
Fűszerekkel hatásosan fogyhatsz – Tudományos tény

Már egy kis csipet gyógynövény vagy fűszer hozzáadása az ételekhez is segítheti a fogyást – állítják a Coloradoi Egyetem kutatói. Egy friss tanulmány szerint az aprócska trükkel hosszú távú, ami pedig talán ennél is fontosabb, egészséges fogyást lehet elérni.

Ilyen fűszereket használj!

Amíg megérkezik az egészséges hamburger vagy a karcsúsító chips, te is tehetsz azért, hogy könnyebb legyen követned a diétádat, és az egészséges ételeket is vonzóbbá tedd.

A sót felejts el, mert az csak megköti a vizet, érdemes viszont olyan gyógynövényeket és fűszereket használnod, amelyek egyébként is javítják a méregtelenítést és az anyagcserét.

Ilyen például a fahéj, a fokhagyma, az oregánó, a chili, a kakukkfű is, de kísérletezz bátran, hiszen a gyógynövények nem veszélyeztetik a diétádat, és gyakorlatilag kalóriatartalmuk sincs, ezért bármi, ami vonzóbbá teheti a salátádat egy szelet rántott húsnál, elősegítheti a fogyást.

A kísérlet

A kísérlet eredményeiről dr. John Peters egyetemi tanár számolt be.

A tesztek során három féle ételt, fasírtot, zöldségeket és tejszínek tésztát etettek a résztvevőkkel.

Volt, aki hagyományosan készített ételeket kapott (ezek összesen 610 kalóriát tesznek ki), és volt, aki ugyanezeknek az ételeknek a kalóriacsökkentett változatát (összesen 395 kalória), illetve a kalóriacsökkentett, de mindennapokban használt fűszerekkel, például hagymával, oregánóval, paprikával, fokhagymával ízesített változatát (szintén 395 kalória) kapta.

A résztvevőket, akik nem tudták, hogy hagyományos vagy diétás ételt kaptak-e, megkérték, hogy értékeljék az élelmiszereket egy kilencfokozatú skálán.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!