Fűszerekkel gyorsan és hatásosan fogyhatsz – Tudományos tény

Zabolai Margit
Írta: ,
Fűszerekkel gyorsan és hatásosan fogyhatsz – Tudományos tény

Kép forrása: unsplash

Már egy kis csipet gyógynövény vagy fűszer hozzáadása az ételekhez is segítheti a fogyást – állítják a Coloradoi Egyetem kutatói. Egy friss tanulmány szerint az aprócska trükkel hosszú távú, ami pedig talán ennél is fontosabb, egészséges fogyást lehet elérni.

A fűszer elég vonzerő Kép forrása: unsplash

A hagyományos és a csökkentett zsírtartalmú, de fűszerekkel ízesített ételek azonos pontszámot értek el, átlagban 7-es kaptak, míg az alacsony zsírtartalmú, de nem különösebben fűszerezett ételek csak 6,25-öt.

Doktor Peters szerint ez azt bizonyítja, hogy az ételek fűszerezésével már önmagában is elérhető, hogy a diétás élelmiszer ugyanolyan vonzó legyen, mint a zsírban gazdag változat, ez pedig segíthet, hogy betartsd a diétádat.

Áttörés az élelmiszeriparban? Kép forrása: unsplash

Doktor Peters nagyon reméli, hogy a kísérletre felfigyel az élelmiszeripar, és további kutatások kezdődnek arra vonatkozóan, hogyan lehetne a népszerű ételeket egészségesebbé tenni úgy, hogy a zsírt és mesterséges ízfokozókat gyógynövényekre és fűszerekre cserélik.

Egy ilyen változás komoly segítséget jelenthetne az általános egészségügyi helyzet javításában is, hiszen a fejlett országokban az egyre nagyobb mértéket és egyre többeket érintő elhízás, illetve az abból származó betegségek komoly problémát jelentenek.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv