A 20 és a 40 éves önmagad, kilókban – A folyamatos hízás okai

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A 20 és a 40 éves önmagad, kilókban – A folyamatos hízás okai

Úgy tűnik, hogy az életmódbeli változtatás ellenére is sokat hízol? Mindig áll valami a háttérben, ami kivizsgálást, vagy módosítást igényel.

Fogadd el és változtass!

A betegségeket kétségtelenül kezelni kell, de ezt leszámítva az összes kifogás teljesen felesleges és alaptalan. Az öregedéssel és a természetes hormonális változásokkal számolnia kell minden embernek, kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben.

Az is igaz, hogy sokan adott korban már másfajta mozgásformákat engedhetnek meg magunknak, de az ágyhoz kötött betegeken kívül mindenkinek van lehetősége sportolni, arra pedig szintén kötelességünk ügyelni, hogy megfelelően táplálkozzunk.

Ha pedig már egész fiatalon eszerint élünk, lényegében alig kell majd valamit változtatnunk annak érdekében, hogy hátralévő életünk ugyancsak egészségesen és boldogan teljen. Ezt kell szem előtt tartani, illetve azt, hogy a fontos lépéseket senki nem fogja helyettünk megtenni.

Megváltozott az életviteled

Sok nőnek szinte észrevétlenül megváltozik az életvitele az új munkahellyel, vagy éppen a várandóssággal.

Többüknek fel sem tűnik, hogy a heti három-négy edzést az elején kettőre, majd nullára cserélték, mi több, ülő életmódot folytatnak munkájukból kifolyólag.

Ha ez az egész társul azzal, hogy jóformán mindenhova kocsival mennek és elfáradnak a házimunkában, valamint a gyermeknevelésben (így egyáltalán nem veszik az irányt az edzőterem felé) nem csoda, hogy a kilók gőzerővel gyarapodnak.