Egyetlen egy dolgon múlik a fogyókúrád sikeressége: próbáld ki te is!

Nagy Niki
Írta: , Frissítve:

Nem gondolnád, de az alvásod mennyisége és minősége is nagyban befolyásolja, mennyire sikeres a fogyókúrád! Hogy miért? Mert ha kialvatlan vagy, a szervezeted raktároz – előzd meg a bajt, és nyomd vissza a szundit!

Nos azért, mert az izmaidnak és a szerveidnek is kell a pihenés – a fogyás és formálódás szempontjából pedig különösen az izmokra kell figyelned, mivel akkor épülnek, amikor éppen nem csinálsz semmit.

Ha edzel, az izmaidban mikroszakadások jönnek létre, amelyek pihenés közben regenerálódnak, így épül az az izom, amitől szép tónusos leszel.

Emellett a hormonok is bezavarnak a szervezeted működésébe, ha nem alszol eleget – ez pedig hamar súlygyarapodáshoz vezethet, teljesen mindegy, mennyit edzel, és hogyan eszel.

Persze nem szó szerint gondoltam, hogy nyomd vissza a szundit – az alvás minősége ugyanis nagyban befolyásolja, hogyan működik a szervezeted anyagcseréje, és nagyon nem tesz jót neki, ha folyton visszaalszol.

Kipihentebbnek érezheted magad, ha nem állítasz be szundit, csak felkelsz, amikor szól az ébresztő, és rögtön kikelsz az ágyból – az is jó, ha csak ülsz a szélén még fél órát, a lényeg az, hogy ne aludj vissza, mert az már nem minőségi alvás, csak időhúzás. Sokkal fontosabb, hogy mennyi időt töltesz mély alvással, mert a szervezeted ekkor tudja csak kipihenni magát rendesen.

És hogy ez miért fontos, ha fogyni szeretnél?

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!