Egy dolgon múlik a fogyókúrád sikeressége: próbáld ki te is!

Nagy Niki
Írta: ,

Nem gondolnád, de az alvásod mennyisége és minősége is nagyban befolyásolja, mennyire sikeres a fogyókúrád! Hogy miért? Mert ha kialvatlan vagy, a szervezeted raktároz – előzd meg a bajt, és nyomd vissza a szundit!

Nos azért, mert az izmaidnak és a szerveidnek is kell a pihenés – a fogyás és formálódás szempontjából pedig különösen az izmokra kell figyelned, mivel akkor épülnek, amikor éppen nem csinálsz semmit.

Ha edzel, az izmaidban mikroszakadások jönnek létre, amelyek pihenés közben regenerálódnak, így épül az az izom, amitől szép tónusos leszel.

Emellett a hormonok is bezavarnak a szervezeted működésébe, ha nem alszol eleget – ez pedig hamar súlygyarapodáshoz vezethet, teljesen mindegy, mennyit edzel, és hogyan eszel.

Hogyan aludj jobban? Kép forrása: artyme/depositphotos.com

Persze könnyű azt mondani, hogy aludj eleget és jól, van, amikor egyszerűen nem megy, többször felkelsz éjszaka, és képtelen vagy kipihenni magad.

A legfontosabb a minőségi alváshoz az, hogy ne legyen se túl meleg, se túl hideg a szobádban, járjon egy kicsit a levegő, ne legyen semmiféle zavaró tényező (mondjuk egy pittyegő mobiltelefon), és lefekvés előtt ne egyél túl sokat, illetve ne éhezz.

Ha ezeket betartod, már csak akkor lehet probléma az alvással, ha valamilyen egészségügyi problémád van – ha még mindig nem sikerül végigaludni az éjszakát, vagy nehezedre esik elaludni, próbálj meg jógázni lefekvés előtt, az is segíthet. Ha mégsem, keresd fel az orvosodat, ő biztosan meg tudja mondani, miért nem megy a pihentető alvás!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!