A fogyás Szent Grálja – így pörgeti fel a tested a citromos víz

Nagy Niki
Írta: ,
A fogyás Szent Grálja – így pörgeti fel a tested a citromos víz

Kép forrása: unsplash

Arról már biztosan sokat hallottál, hogy a langyos citromos víz éhgyomorra csodákat művel az emésztéseddel – de mitől ilyen hatékony, és milyen előnyei vannak a rendszeres fogyasztásának?

A citromos víz akkor a használ leginkább, ha reggeli előtt 15-20 perccel iszod éhgyomorra. Ha lehet, se túl hideg, se túl meleg ne legyen, és túl sok citromlevet se csavarj bele, ugyanis az már rosszat tehet a fogaidnak. Azon túl, hogy nagyszerűen beindítja az emésztésedet, több jótékony hatása van, mint gondolnád.

Gyulladáscsökkentő hatás Kép forrása: unsplash

Ha minden nap iszol citromos vizet, kevesebb gyulladás jelentkezik a szervezetedben, mivel megakadályozza a tested túlzott savasodását.

A citrom megemeli a vizeleted savszintjét, így biztosítja, hogy a veséid felpörögjenek, és helyesen működjenek, és megszabaduljanak a testedben fellelhető felesleges savmaradványoktól.  

A rost a csodafegyver Kép forrása: unsplash

Érdemes nemcsak a citrom levét, de a gyümölcs húsát is meginni, hiszen nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ami csillapítja az éhségérzetedet, és segíti a későbbi ételek könnyebb emésztését.

A rostban gazdag ételeknek hála a szervezeted nem kap hirtelen inzulinlöketet egy-egy étkezés után, hanem folyamatosan, egyenletesen dolgozza fel a tápanyagokat.

Így nem leszel farkaséhes rögtön a reggeli után néhány órával.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba