Megállt a fogyás? – Turbózd fel még ma citromos vízzel

Nagy Niki
Írta: ,
Megállt a fogyás? – Turbózd fel még ma citromos vízzel

Kép forrása: unsplash

Arról már biztosan sokat hallottál, hogy a langyos citromos víz éhgyomorra csodákat művel az emésztéseddel – de mitől ilyen hatékony, és milyen előnyei vannak a rendszeres fogyasztásának?

A citromos víz akkor a használ leginkább, ha reggeli előtt 15-20 perccel iszod éhgyomorra. Ha lehet, se túl hideg, se túl meleg ne legyen, és túl sok citromlevet se csavarj bele, ugyanis az már rosszat tehet a fogaidnak. Azon túl, hogy nagyszerűen beindítja az emésztésedet, több jótékony hatása van, mint gondolnád.

Hamarabb gyógyulnak a sebeid Kép forrása: unsplash

Ha elég C-vitamint fogyasztasz, sokkal gyorsabban gyógyulnak be a testeden húzódó sebek, sőt, a csontjaid, kötőszöveteid és porcaid is erősebbek és egészségesebbek lesznek.

Utóbbiak különösen az aktív sportolók számára fontosak, hiszen a kemény fizikai megterhelés gyakran párosul porckopással.

Ha minden reggel megiszol egy nagy pohár citromos vizet, már rengeteget tettél azért, hogy a porcaid egészségesek maradjanak.

A bőröd szép lesz tőle Kép forrása: unsplash

Antioxidáns-tartalmának hála a citrom a bőrödet is megtisztítja: a bosszantó pattanásoktól kezdve a ráncokon át mindenre enyhülést nyújt.

A C-vitamin és társai segítenek felvenni a harcot a szabad gyökökkel – az elsősorban UV-sugárzás és környezetünk okozta károsodások a bőr korai öregedéséért felelősek.

A citromos vizet egyébként közvetlenül is alkalmazhatod sebekre vagy pattanásokra, segít leszárítani és elhalványítani őket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv