5 pszichológiai trükk, ami szuperül felgyorsítja a fogyást

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 pszichológiai trükk, ami szuperül felgyorsítja a fogyást

Azt te is biztos tudod, hogy a fogyás titka a bevitt és elégetett kalóriák arányában rejlik – a cél, hogy több energiát használj el, mint amennyit az étkezésekkel beviszel. Ha pedig ezt megfelelő minőségű és összetételű táplálékkal, valamint állandó testmozgással kombinálod, a súlycsökkenés szinte garantált! Persze ezt mindig könnyebb kigondolni és mondani, mint megvalósítani, elvégre a tested a változáshoz nehezen alkalmazkodik – különösen az elején. Épp ezért érdemes kipróbálnod az alábbi pszichológiai trükköket, amelyek segítségével megkönnyítheted ezt az időszakot.

Lassú falatok Kép forrása: fr.smallable.com

A lassabb rágás előnyeit már rengeteg felmérés során tanulmányozták.

Minél lassabban eszel, annál inkább elmúlik az étvágyad, így sokkal kevesebb kalória bevitelnél érzed úgy, hogy máris jól laktál.

Persze ez eleinte nem lesz egyszerű feladat, mert a gyors rágás mindenkinél rossz szokás, de egy kis gyakorlással te is könnyen belejöhetsz!

Vanília gyertyák Kép forrása: etsy.com, LaedaCo

Gondoltad volna, hogy a semleges, édes illatok képesek eloszlatni az éhséget és a sóvárgást? Épp ezért a vanília aroma szintén hatásos trükk lehet a fogyókúra során.

Egy felmérés során 160 ember evett illatosított gyertya mellett, és az eredmények bebizonyították, hogy ennek köszönhetően kb.

2 kilót vesztettek a súlyukból – így ugyanis kevésbé érezték éhesnek magukat.

Legközelebb egyszerűen csak gyújts meg egy vaníliás gyertyát ebéd közben, és garantáltan nem kívánod majd a desszertet!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!