Mínusz 10 kiló a fehérjediétával – Nem csodaszer hanem valódi fogyás

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
Mínusz 10 kiló a fehérjediétával – Nem csodaszer hanem valódi fogyás

Kép forrása: unsplash

A tej élet, erő, egészség – tartotta a mondás, és noha mostanra néhányan megkérdőjelezik, hogy valóban szükséges-e tejet fogyasztanunk, az biztos, hogy a benne lévő fehérje nélkülözhetetlen nem csak a csontok épségének megőrzéséhez, de az egészséges testsúly kialakításához is. Fehérje szerencsére sok mindenben van, most pedig megmutatjuk, hogy a fehérje-gazdag étrend hogyan segítheti elő a fogyásodat.

Nem csodamódszer, hanem egészséges fogyás

A fehérje persze nem egy csodaszer, amiből elég minden nap bekapkodnod egy kapszulát, és máris olvadnak le rólad a kilók.

Rengeteget segít azonban akkor, ha nagyobb súlyfeleslegtől, kiegyensúlyozottan, és az egészségedet óvva szeretnél megszabadulni.

A fehérje ugyanis védelmet jelent az izmaid számára, így a kalóriaégetés során nem az izmokból, hanem valóban a zsírokból fogsz súlyt veszíteni, mindemellett pedig az optimális zsíranyagcsere kialakításához is hozzájárul.

Mit ehetsz a fehérjediéta alatt?

A fehérje diéta alatt étkezz naponta ötször, kisebb adagokban. Ügyelj arra, hogy elegendő fehérjét fogyassz, amit elsősorban fehér húsokból, hüvelyesekből és tejtermékekből nyerhetsz.

Utóbbit, ha laktózérzékeny vagy, vagy csak nem szeretnél tejet fogyasztani, különböző laktózmentes készítményekkel, szója-, rizs- vagy mandulatejjel is kiválthatsz.

Arra természetesen ügyelj, hogy a tejtermékek, különösen a sajtok, joghurtok zsírszegények legyenek. A fehérjediéta nem egy villámdiéta, gondos tervezéssel akár életmóddá is tehető. A diéta megkezdése előtt azonban mindenképpen kérd ki egy orvos vagy dietetikus véleményét, aki nagyobb túlsúly esetén segíthet megállapítani, mi áll a hízás mögött, és megfelelő-e számodra a fehérje diéta.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv