Ezeket a gyógynövényeket használd, hogy hatásosabb legyen a fogyókúrád!

Bodnár Alexa
Írta: ,

Tavasszal sokan kezdenek diátába, fogyókúrába, de ha ennyire drasztikus étrendváltoztatáson nem is gondolkodsz, egy néhány napos salaktalanítás a jó közérzet érdekében is rádférhet. Szerencsére a természet patikája ilyen helyzetekben is a segítségünkre lehet, ezért összegyűjtöttünk neked hat olyan gyógynövényt, amely jótékonyan támogatja a tavaszi fogyást.

Édeskömény Kép forrása: herbgardening.com

Az édesköményt a kisbabák számára is azért adják, mert a belőle készült főzet nagyon hatékony emésztéssegítő és puffadásgátló.

Szerencsére nem csak gyermekkorban fejti ki ezeket a jótékony tulajdonságait, hanem a tavaszi fogyókúrák remek kiegészítője is lehet, hiszen kiváló méregtelenítő.

Az édeskömény szemekből lassú főzéssel kell teát készítened, amelyből fogyassz napi néhány csészével, miután kihűlt a folyadék.

A gyermekláncfű, vagy más néven a pitypang csodálatos máj- és vesetisztító, emellett pedig helyre tudja billenteni ezeknek a szerveknek a működését.

A pitypangtea segít a felesleges folyadékot eltávolítani a szervezetedből, és mivel a vércukorszintet is tudja stabilizálni, a gyógynövénynek köszönhetően csökkenhet az étvágyunk is.

A pitypangteát kúraszerűen érdemes fogyasztani, napi 1 liter teát érdemes főzni belőle, és ebből inni minden étkezés előtt.