Proteinpor, BCAA és L-karnitin – melyik étrendkiegészítőre van tényleg szükséged, ha fogyni akarsz?

Nagy Niki
Írta: ,

Manapság a fitnesziparban óriási pénzek mozognak, ezért minden nap szembejön az emberrel egy-egy új termék, ami gyorsabb fogyást, több izmot és garantált sikert ígér. Közülük van olyan, amit lehet, hogy tényleg érdemes beépítened az étrendedbe, ha komolyabban elkezdtél sportolni és diétát követsz, de bőven akad olyan is, ami teljesen felesleges, sőt, inkább ártalmas lehet.

Az alapvető dolog, amit tudnod kell: a fogyáshoz, izmosodáshoz, egészséghez az égvilágon semmilyen étrendkiegészítőre nincs szükséged. Ezek mind kiskapuk, segítenek, felgyorsítják a folyamatot, egy kicsit még egészségesebbé tesznek, de megfelelő étrenddel és rendszeres mozgással nélkülük is elérheted a céljaidat, és ez is az ideális.

Persze egy ideális világban minden nap pontosan összeállított étrendet kapnál tökéletes makrotápanyagokkal, stresszmentes életet élnél és heti ötször legalább egy órád lenne a teremben – ez viszont a mindennapokban sajnos nem reális, ilyenkor segíthetnek az étrendkiegészítők.

Az első és legfontosabb: csodaszerek nem léteznek!

Azok a szerek, amelyek azt ígérik, hogy a fogyasztásukkal azonnal leolvadnak a kilók, szinte biztos, hogy óriási átverések.

Nincs olyan szer, amivel ennyire gyorsan tudsz fogyni, legalábbis nem egészségesen, ha pedig koplalással teszed, biztos lehetsz benne, hogy hamar vissza is fognak szaladni.

Ráadásul a legtöbbjük egészséges étrendet és rendszeres mozgást javasol a fogyasztás mellé, amivel már magában fogyni fogsz, nem kell hozzá ilyen-olyan drága szer.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!