5 étel és ital, amit érdemes fogyasztanod, ha lapos hasat akarsz

Szirák Viki
Írta: ,

Az edzés fontos az álomalak elérésében, de ha lapos hasra vágysz, az állandó mozgás önmagában kevés lesz. Ezt nagyon nehéz elérni, még a testépítők szerint is, hiszen leginkább az étkezésed átalakítása a mérvadó. Az alábbi ételek bizonyítottan segítenek laposabbá tenni a hasad, így érdemes őket fogyasztani!

A túlzásba vitt stresszelés nem csak a lelkedet viseli meg, hanem a testedet is. Ilyenkor hajlamosabb vagy a túlétkezésre, és ezt a hasad növekedésén is észreveheted.

Ezért érdemes minden nap meginnod egy bögre kamillateát! Ez ugyanis nem csak nyugtatja az elmédet és ellazít, hanem a puffadás mértékét is csökkenti. Ráadásul a hasi zsír eltüntetése érdekében fontos, hogy sok folyadékot igyál, hiszen a belső hidratálás is segít ebben.

Ugyancsak pozitívan hat rád a zöld tea, ami a diétázók nagy kedvence - nem véletlenül.

Rengeteg antioxidánst tartalmaz, amelyek növelik az energiaszintet, segítik az emésztést, égetik a zsírt, és egyúttal a fogyást is beindítják.

A hasi zsír csökkentésében nagy szerepet játszanak a rostok, de nem mindegy, hogy miből szerzed be.

Összességében ugyanis megkülönböztetünk vízben oldódó, és vízben nem oldódó rostokat; előbbiek sokkal fontosabbak a lapos has elérésében.

Ezek hatékonyabbá teszik az emésztést, csökkentik a vércukorszint ingadozását, és pozitívan hatnak a szénhidrát-, és zsíranyagcserére.

Emiatt érdemes minél több zabot és diófélét fogyasztanod, hiszen ezekben található meg legnagyobb mértékben.

Ezen kívül az almában, sütőtökben, hüvelyesekben is magas arányban fordulnak elő.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!