Esküvő utáni hízás – miért alakulhat ki?

Kató Iringó
Írta: ,
Esküvő utáni hízás – miért alakulhat ki?

Amikor boldog párkapcsolatban vagy házasságban élsz, általában megváltoznak az étkezési szokásaid, hiszen imádsz finomakat enni a szerelmeddel. Sőt, az is előfordulhat, hogy egy ilyen harmonikus kapcsolatban már kevésbé érzed a nyomást, hogy minden áron fogyókúrázz – hiszen enélkül is tetszel a párodnak. De mindez elég magyarázat arra, hogy esküvő után miért szaladnak fel olyan gyorsan a plusz kilók? És hogyan lehet mindezt megakadályozni?

1. ok: Az étkezéseknek központi szerepe lesz

Kutatások is bebizonyították, hogy a házasságok első 6 hónapjában a hölgyek bizony jó pár plusz kilót hajlamosak felszedni. Ennek egyik oka pedig, hogy az étkezések a kapcsolat szempontjából is fontos szerepet kapnak. Gondolj csak bele! Egy húzós munkanap után nincs is annál jobb, mint mikor leülhetsz a pároddal egy kellemes vacsorát elfogyasztani és elmesélhetitek egymásnak, milyen napotok volt. Amíg szingli voltál, előfordulhatott, hogy csak hazafelé bekaptál valamit, hogy ne korogjon a gyomrod, de nem kerítettél túl nagy feneket a nap utolsó étkezésének, meg úgy általában a többinek se. Házasság és/vagy összeköltözés után viszont megváltoznak a prioritások: a legtöbb nő igyekszik belevetni magát a főzésbe és minél gusztusosabb ételekkel és ínycsiklandozóbb süteményekkel elkápráztatni a párját. Hiszen mindenki hallotta már a mondást, miszerint a férfiakhoz a gyomrukon át vezet az út! Az evés tehát egy csapásra közös szertartássá és kulináris élvezetté válhat esténként és hétvégente.

Tipp: Érthető, hogy próbálsz a szerelmed kedvében járni és a kedvenc fogásait elkészíteni neki (legyen az a klasszikus húst-hússal menü vagy olaszos tészta dömping, esetleg a véget nem érő sütikavalkád). Ugyanakkor ne csodálkozz, hogyha a fent említettek eredménye egy kis súlyfelesleg lesz! Ha a párod mellett szeretnél a saját testedre, egészségedre odafigyelni, akkor állíts össze átverős menüsort: a fehér tésztát cseréld durumra, a zsíros húsokat szárnyasra, észrevétlenül csempéssz több zöldséget a tányérotokra, édességnek pedig válassz egy clean finomságot. Meglátod, nincs az a férfi, aki észrevenné a különbséget az egészséges és az egészségtelen vacsora között, ha az ízvilág megegyezik!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv