Előbb sikerül lefogynod, ha ezeken a szokásaidon változtatsz

Szirák Viki
Írta: ,
Előbb sikerül lefogynod, ha ezeken a szokásaidon változtatsz

Kép forrása: unsplash

Már egy ideje próbálod leadni a plusz kilókat, de a házi karanténban egyébként is nehezebben megy a fogyókúra? Fontos tudnod, hogy nem csak a testmozgás és az étkezés számít (bár persze ezek jelentős részét kiteszik), hanem az alábbiak is. Ha viszont képes vagy változtatni az alábbi szokásaidon, könnyebben le tudsz majd fogyni!

Nem csak az számít, hogy mennyit eszel, hanem az is, hogy hogyan! Szakértők szerint az egyik legjobb megoldás arra, hogy kevesebb kalóriát juttass be a szervezetedbe, ha megpróbálsz egy kicsit lassabban enni. Az agyadnak több idő kell ahhoz, hogy érezze, már jól laktál, ezért viszont hajlamos lehetsz többet megenni az ételekből, mint az ideális lenne.

Mostantól próbálj meg figyelni arra, hogy lassabban rágj, és két falat között tedd le a villádat.

Szintén klassz ötlet, ha közben igyekszel több vizet inni, mert így hamarabb eltelít az étel. Ráadásul szakértők szerint arra is fontos figyelmet fordítani, hogy evés közben ne csinálj mást.

Ha ugyanis a telefonodat nyomkodod vagy a tévét nézed, a figyelmed elterelődik, és nem a testedre fókuszálsz, ami által szintén gyakoribb lesz a túlevés.

A fogyásban óriási szerepet játszik az is, hogy mennyire vagy kipihent. Ha nem alszol eleget, azzal a diétádnak is keresztbe teszel, hiszen kutatások szerint ilyenkor csökken a fogyás mértéke. Ebből kifolyólag arra is figyelj, hogy mit iszol lefekvés előtt.

A zöld tea például klassz ötlet a fogyókúrázóknak, de semmiképpen sem este!

Koffeintartalma ugyanis megnehezíti az elalvást, és ebből kifolyólag a fogyókúrádnak sem segít.

Inkább a kamillateát javasolják ilyen esetekre, hiszen ez gyulladáscsökkentő, és nyugtatja a gyomrodat is!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv