3 alapszabály a dzsúszkészítéshez, ha nem szeretnél hízni tőlük

Nagy Niki
Írta: ,

Egy korábbi cikkemben már kifejtettem, mekkora rajongója vagyok a frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveknek, mióta kaptam egy facsarógépet karácsonyra. Aztán egyre több olyan cikkre akadtam, amelyek a dzsúszkészítés ellen adtak hangot, amitől először egy kicsit megijedtem, de hamar rájöttem, hol van a kutya elásva: tudni kell betartani néhány alapvető szabályt ahhoz, hogy ne hízz, hanem fogyj, és mellette egészségesebb legyél a gyümölcs- és zöldséglevektől.

Az első szabály: nincs szükséged léböjtre!

A dzsúszolás nem jelent egyet azzal, hogy napokig csak gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztasz. Ez ugyanis már a léböjtkúra kategóriába tartozik, amire az égvilágon semmi szükséged nincs, sőt, csak ronthatsz vele a diétád sikerén, az egészségedről nem is beszélve. Hogy miért? Azért, mert jobb esetben, ha egészséges vagy, és nincsenek emésztési problémáid, az emésztőrendszerednek az égvilágon semmi szüksége arra, hogy szünetet tartson a munkában, vagy egy kicsit kevesebbet kelljen dolgoznia.

Ha minden rendben van a testedben, akkor a méregtelenítést elvégzi a májad és a veséd, nem kell nekik segítség, azért vannak ott, hogy ezen dolgozzanak.

A léböjtkúra egy teljesen felesleges divatdiéta, amire az égvilágon semmi szükséged nincs.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba