Idén lefogysz? A dietetikus szerinti legjobb módszer, hogy nyárra elégedett legyél

Írta: , Frissítve:

Az újévi fogadalmak toplistáján abszolút első helyen áll az idén le fogok dobni pár kilót, életmódot fogok váltani típusú hozzáállás. A szakemberek egyetértenek abban, hogy az év elején elkezdett diéta jó döntés, és ahhoz adnak pár tippet, hogyan érdemes belefognod.

Abonyi Orsolya dietetikus, okleveles táplálkozási szakember szerint az év eleje hatékony lehet arra, hogy belevágjunk egy fogyókúrába, mert az embereknek szüksége van egy jó kapaszkodóra ahhoz, hogy kitartóan tudjanak haladni a diétájukban: az új év éppen ilyen, akárcsak egy kerek születésnap, vagy egy esküvő, hiszen ezek a nagyobb életesemények motiválnak bennünket.

A karácsonyi, szilveszteri hatalmas étkezések után különösen jóleshet az embernek, ha egy kicsit egyszerűbb ételeket fogyaszt, új életmódba kezd. Az ünnepek során túlzottan túlraktározzuk magunkat általában, így a szervezetünk egy év eleji, téli diéta során sem fog kiürülni a megfelelő tápanyagokból” – magyarázta a szakember.

Elmondása szerint ha valakin csak 2-3 kilogramm felesleg van az ünnepek után, akkor nem feltétlenül fontos, hogy rögtön év elején kezdjen fogyókúrába, ilyenkor elég, ha csak tavasztól kezdünk el készülni arra, hogy nyárra már elérjük a bikinialakot.

Így is lehetőségünk van arra, hogy időt hagyva a szervezetünknek, lassan dobjuk le a felesleget, hiszen a fogyás csak így lesz hosszú távon is eredményes. Ha mégis télen kezdünk bele egy nagyobb diétába, életmódváltásba, akkor javasolt lehet multivitamint szedni, hogy ne ürüljön ki a szervezetünk, és a zöldségben, gyümölcsben gazdag táplálkozást érdemes választanunk” – hívta fel rá a figyelmet Abonyi Orsolya.

pressmaster/depositphotos.com