Diétás tippek, ha nagyon válogatós vagy

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Te is azért mondasz folyton nemet a diétára és az életmódváltásra, mert egyszerűen ki nem állhatod a kalóriaszegény ételeket? Úgy érzed, képtelen vagy lemondani a megszokott ízekről, amik persze falatról falatra hízlalnak? Akkor ezek a diétás tippek tetszeni fognak!

Egyél mindenből, csak kevesebbet

Az első lépés, amit válogatósként megtehetsz, hogy egyszerűen mindenből kevesebbet eszel.

Persze ettől ne várd, hogy ugyanolyan ütemben olvadnak le rólad a kilók, mintha valóban diétáznál, de hosszútávon az odafigyelés rengeteget segít.

Kezdetnek tökéletes ez a megoldás, hiszen az életmódodat tekintve semmin nem változtattál, mégis tettél azért, hogy kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetedbe.

Hogyan teheted még hatékonyabbá folyamatot?

Először is igyál többet, hiszen ezzel eleve csökkentheted az éhségérzetedet, másodszor pedig cseréld le a tányérodat kisebbre, és lehetőleg kékre.

Ha hiszed, ha nem, a méreten aluli, kék tányérokról bizonyítottan kevesebbet fogsz enni – főleg akkor, ha nem akarsz mindent fél perc alatt befalni, és hagysz némi időt magadnak.

Mondj le a nassolásról

Azt már bizonyára pontosan tudod, mi az, ami hízlal, és valószínűleg nem eszel elég zöldséget és gyümölcsöt, sovány húst, miközben a szénhidrátban és zsírban gazdag finomságokat előnyben részesíted.

Hogyan fogyhatsz tovább?

Amellett, hogy a mennyiséget csökkented, a nagyon problémás ételeket jobb, ha teljesen elhagyod.

Nem kell helyettük mást enned, hiszen ezek hiánypótlók, jó eséllyel inkább unalomból, mint éhségből falatozol belőlük.

Egyszerűen mondj le a chipsről, a csokiról és a péksüteményekről! Ha úgy tűnik, ezt aktuálisan képtelen vagy megtenni, akkor egyelőre ne vásárolj belőlük otthonra.

Amikor rád tör a nassolhatnék, és nem lesz mihez nyúlnod, akkor szépen túllendülsz majd a mélyponton. Ha mégsem bírod, vásárolj kis kiszerelésű ropogtatnivalókat, és egyszerre mindig csak egy csomagot tarts belőlük a rejtekhelyen.