7 diétás főétel, amivel leolvaszthatod magadról a kilókat

Szirák Viki
Írta: ,
7 diétás főétel, amivel leolvaszthatod magadról a kilókat

A fogyáshoz, a tested formálásához nem elég a mozgás; az étkezésedre is oda kell figyelned a változás miatt. Persze nem egyszerű kitalálni, milyen ételeket készíts magadnak, hogy tényleg elérd az álomalakot, épp ezért elhoztunk hét finom, diétás fogást, amit nyugodtan fogyaszthatsz!

1. Csirkekolbász lencsesalátával

Valószínű, hogy az édesköményt nem használod gyakran, pedig rengeteg ásványi anyag található benne. Szerencsére az alábbi étel ilyen szempontból szuper választás.

Hozzávalók:

  • csirkemell kolbász (ezt akár magad is elkészítheted)
  • 1 ek fokhagymás só
  • fél bögre főzött lencse
  • apróra vágott édeskömény
  • fél zöld alma felszeletelve
  • fél szál zeller apróra vágva
  • 2 bögre rukkola
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vörösborecet
  • fél ek mustár

Elkészítés:

Melegítsd fel egy serpenyőben a csirkemell kolbászt, majd szórd rá a fokhagymás sót, és add hozzá a már megfőzött lencsét. Kis kevergetés után rakd hozzá az édesköményt, az almát, a zellert és a rukkolát. Ha ez megvan, öntsd rá az olajat, az ecetet és a mustárt, miközben néha megkavarod, és pár perc után kész is a diétás fogás!

2. Fogyókúrás borsófőzelék

Ha elhagyod a lisztet és a keményítőt, igazán diétabarát fogást készíthetsz egy szimpla borsófőzelékből is. És az íze is isteni marad!

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 500 g borsó
  • olívaolaj
  • tej
  • só, bors
  • zöld fűszerkeverék

Elkészítés:

A hagymákat apróra szeletelve pirítsd meg az olajon, majd adj hozzá borsót, fűszereket, és öntsd fel fele vízzel, fele tejjel - figyelj, hogy ne legyen túl híg, épphogy fedje el. Amikor már megfőtt a borsó, egy keveset vegyél ki és turmixold össze, majd öntsd vissza, és kb. 5 percig főzd tovább. Ezek után kész is a főzelék; ha túl hígnak érzed, a turmixolás alatt a borsóhoz keverj egy kis keményítőt.

3. Csirke lasagne

A lasagne isteni finom, ám ha diétázol, a tésztától inkább érdemes távol maradni. De azért van pár ötlet erre az esetre is!

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 paradicsom
  • 130 g alacsony zsírtartalmú mozzarella
  • 30 dkg csirkemell
  • só, bors
  • balzsamecet

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, közben pedig szeld fel a padlizsánt vékony szeletekre. Egy serpenyőben 3 percig süsd meg mindkét oldalán. Ha kész, jöhet a csirkemell; szeld fel őket vékony szeletekre. Karikázd fel a paradicsomot és a mozzarellát, majd vedd elő a tepsit. Béleld ki sütőpapírral, és tegyél rá padlizsánszeleteket, majd azokra csirkemellet, még egy padlizsáncsíkot, paradicsomot, majd mozzarellát. Ezeket szórd meg fűszerrel ízlés szerint, majd süsd 20-25 percig. A végén balzsamecettel öntsd nyakon.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján