5 tuti diéta és fitnesz tipp lustáknak és nagyon elfoglaltaknak

Póta Szilvia
Írta: ,

Bár napjainkban a csapból is az egészségtudatos életmód szabályai folynak, munkánk, a családi és baráti kötelességeink, illetve a tanulás mellett nehéz ezeknek eleget tenni. A tennivalók szövevényes hálójában az embernek kisebb gondja is nagyobb, mint hogy azon gondolkozzon, mit egyen reggelire, vagy hogyan iktassa be a sportot az életébe. Ne hagyd, hogy a munkád, vagy lustaságod a diétád útjába álljon! Fogadd meg most következő tanácsainkat, melyeket a rohanó életmód mellett is könnyedén betarthatsz!

Egyszerű és gyors reggeli Kép forrása: amyinthekitchen.com

A diéta nem azt jelenti, hogy kizárólag bonyolult, drága alapanyagokból készült ételeket ehetsz csak. Valójában számtalan gyors és egyszerű recept létezik, melyek elkészítése nem igényel különösebb előkészületet.

Azt tudjuk, hogy az energizáló reggeli kiemelt jelentőséget élvez egészségünk szempontjából. Ha te is sietsz reggel, és nincs időd négyfogásos menüre, próbáld ki a zabkását vagy zablepényt, mely tökéletes, ha szeretnéd a napodat valami finom, tápláló étellel kezdeni! Többféleképpen is elkészítheted, és diétázók számára is tökéletes. A benne található nagy adag rostnak, és növényi eredetű fehérjének köszönhetően energiával lát el, és hatékonyan enyhíti az éhséget.

Építsd be a mozgást a mindennapjaidba! Kép forrása: careergirldaily.com

Tévhit, miszerint kizárólag úgy maradhatunk fittek, ha órákat izzadunk az edzőteremben! Habár az intenzív mozgás hasznos lehet, sok energiát és időt vesz el, és nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy egészséges maradj. Kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres, napi szinten végzett mozgás hatékonyabb, mint a heti egy-két alkalommal beiktatott aerobic óra.

Ahelyett tehát, hogy kijelölnél egy úgy nevezett „edzési időt”, próbálj meg beiktatni egy kis mozgást a napi rutinodba! Ez lehet bármi. Mellőzd a liftet és lépcsőzz inkább, vagy menj biciklivel, esetleg gyalog a munkába. Sétálj el a boltig, vagy szánj egy kis időt a házimunkára. Így egy csapásra akár két legyet is üthetsz!