Diéta borral?

bien.hu
Írta: ,
Diéta borral?
A legfrissebb hírek szerint a bor fogyasztása meggátolhatja a hízást. Tehát, ideje letenni a „tisztító” gyümölcsleveket és teákat!

Bármilyen furcsán is hangzik, a kutatók megállapították, hogy a bor segíthet kordában tartani a testsúlyt. Természetesen, nem egy egész üveg legurításáról van szó, hanem napi egy pohár a javasolt. Olvasd tovább cikkünket és tudd meg hogyan nyilatkoznak erről az orvosok.

A bizonyíték lenyűgöző.

A kutatók 13 év alatt figyeltek meg 20,000 normális testsúlyú nőt. Az idő múlásával, azok a nők, akik naponta megittak egy-két pohár vörösbort, 30%-kal kevesebb esélyt mutattak az elhízásra, mint azok akik nem ittak. Likőrt és sört fogyasztó nőket is nyomon követtek, azonban, csak a vörösbort fogyasztók esetében volt látványos az eredmény. Ez nem meglepő, hiszen a bor antioxidánsokban gazdag, melyek csökkentik a koleszterin szintet és a vérnyomást.

Beindítja a szervezetet

Az egyik ok, amiért a bor hozzájárulhat az egészséges súlyvesztéshez az, hogy az ital beindítja a szervezeted, hogy az elégesse a kalóriákat. A nők szervezete kevesebb olyan enzimet termel, amely az anyagcseréhez szükséges, mint a férfiaké, így egy ital megemésztéséhez állandóan kell termelnie azt az enzimet, amely energia égetést követel.

Ez azt jelenti, hogy te sokkal több hasznát látod egy pohár szőlő nedűnek, mint a párod, hiszen az ő szervezetének nem kell olyan keményen dolgoznia az emésztésért.

Kalóriaégetés

Továbbá, az alkohol miatt még több kalória éghet el a hőtermelés miatt. Az alkohol megemelheti a test hőmérsékletét, így a testet még több kalóriától szabadul meg. Az orcák ilyenkor pirulnak ki egyes embereknél.

Étvágy csökkentése

Ez azonban nem minden. A tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akik mértékkel italt fogyasztottak, kevesebbet ettek. Bár ezt a kutatók nem tudják megmagyarázni, arra tippelnek, hogy ilyenkor a nők lassítottak életvitelükön és leültek ízlelni az ételt és az italt.

Összesítve a tényezőket, a bor fogyasztásának köszönhetően, csökken a kalóriabevitel, miközben a test energiát éget. Ez azt jelenti, hogy csökken az esélye a hízásnak. Akármilyen jól is hangzik, az ételt semmilyen esetben sem szabad itallal helyettesíteni, hiszen így a szervezet elesik a kulcsfontosságú tápanyagoktól. Arról se feledkezzünk meg, hogy 150 ml bor 125 kalóriát tartalmaz, ezért önmagában az italozás nem egy fogyasztó stratégia.

A túlzásba vitt alkohol fogyasztás súlyos problémákhoz és betegségekhez vezet. Ajánlott tehát, egészséges étrend és rendszeres testmozgás mellett egy pohár bor.

Egészségünkre!


Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!