7 lépés, aminek a segítségével végre lejöhetsz a cukorról

Stumpf Bea
Írta: ,
7 lépés, aminek a segítségével végre lejöhetsz a cukorról

Kép forrása: asweetpeachef.com

A túlzott cukorfogyasztás a 21. század egyik társadalmi problémájává nőtte ki magát, hiszen a sok cukortól nem csak elhízol, de hormonális problémákat, bőrproblémákat, túlzott fáradtságot, levertséget, valamint cukorbetegséget is okozhat. Nem kell más, csak egy elhatározás, hogy egyre kevesebb cukrot egyél, amit érdemes kis lépésekben minél előbb elkezdeni. Lássuk hogyan!

Használj fahéjat és édesítőt Kép forrása: studiodiy.com

Ha már szuperül megismerkedtél a termékeken található jelölésekkel, már másodpercek alatt kiszámolod, hogy miben mennyi cukor van és ez alapján vásárolsz, plusz arra is figyelsz, hogy a délutáni snackekből is mindig az egészséges változatokat fogyaszd, akkor az út felét már meg is tetted.

Itt az ideje a jól bevált recepteket, sütiket, édességeket és finom fogásokat is egy kicsit megreformálni és a cukor helyett beszerezni eritritet, stíviát vagy mézet, és ezek mellett például fahéjjal ízesíteni cukor helyett.

Persze ezekkel is csínján kell bánni, de szuper, hogy ezekből a kevesebb is több, főleg, ha egy kis fahéj is kerül az ételre, ami egy plusz édes ízt ad mindennek.

Barátkozz a címkékkel Kép forrása: ryandavisphoto.pass.us

Kutatások szerint minden évben nő az éves cukorbevitelünk, ami részben annak köszönhető, hogy a boltok polcain már szinte lehetetlen olyan termékeket találni, amik nincsenek túlédesítve, így egyre jobban hozzászokunk és már ezt kívánjuk.

Ahhoz, hogy kis lépésekben leszokj a cukorról, fontos tudnod, hogy miben mennyi cukor van, így érdemes megjegyezni néhány alapélelmiszer átlagos cukortartalmát, valamint a termékeket vásárlás előtt a címkén található információk alapján mérlegelni.

Minden terméken feltüntetik ugyanis, hogy 100 g termékben hány gramm cukor van, azonban ez ne tévesszen meg, lehet, hogy a 450 g-os termék címkéjén csak ez az egy adat szerepel majd.

Ebben az esetben mindig szorozd fel a megfelelő szorzóval és mindig válaszd azt a terméket, ami kevesebb cukrot tartalmaz.

 

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni