7 trükk, amivel úgy csökkentheted a szénhidrátot, hogy észre sem veszed

Stumpf Bea
Írta: ,
7 trükk, amivel úgy csökkentheted a szénhidrátot, hogy észre sem veszed

A legtöbb diétánál az első lépés általában a bevitt szénhidrátmennyiség csökkentése. Teljesen lemondanod semmiképp sem érdemes róla, hiszen ebből nyered az energiád, nem mindegy azonban, mennyit és milyen formában fogyasztasz belőle. Lássuk, hogyan csökkentheted észrevétlenül a mennyiségét az étrendedben!

Ha nem vagy elég körültekintő, akár még több kalóriát is bevihetsz a salátával, mintha sült húst ennél valamilyen körettel.

Persze nyáron nagyon jólesnek a friss zöldségek és gyümölcsök, de ha nem házilag készíted el a salit, azzal adhatsz egy pofont a diétádnak, hiszen az előre csomagolt szószok és öntetek a legtöbb esetben nagyon sok cukrot és egyéb adalékanyagot tartalmaznak.


Ezt olvastad már? Mi a baj a bolti salátaöntetekkel?


Ki ne szeretné az ínycsiklandó mártogatósokat?

Észre sem fogod venni, ha legközelebb a chipset, a tortillát vagy a pitát inkább vékony csíkokra vágott friss zöldségekre cseréled.

Így egyrészt nem terheli meg annyira a gyomrod a sok szénhidrát, másrészt észrevétlenül eszel több zöldséget és vitamint.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!