5 diéta, ami tönkrevághatja az egészségedet: soha ne próbáld ki!

Gerber Petra
Írta: ,
5 diéta, ami tönkrevághatja az egészségedet: soha ne próbáld ki!

Kép forrása: freepik.com

Amikor a fogyókúráról van szó, akkor tudhatjuk, hogy a sztárok szinten bármire képesek. Ez persze sok esetben éppen azért van, mert nagyon rövid idő alatt kell bombasztikus formába hozniuk magukat, ám a különböző táplálkozási szakértők szerint ezek a diéták nem hogy nem egészségesek, hanem egyenesen károsak a szervezetre nézve és hosszútávon többet árthatnak, mint használnának. Mi azonban hajlamosak lehetünk egy-egy ilyen sztárdiétára rákattanni, aminek aztán a legtöbb esetben a jo-jo effektus lesz a vége. Éppen ezért mai cikkünkben hoztunk nektek öt olyan sztárdiétát, amit jobb, ha messziről elkerülsz.

Beyoncé diétája Kép forrása: unsplash.com

A Dreamgirls címú film forgatása előtt a híres énekesnőnek több kilótól is meg kellett szabadulnia, így egy Amerikában rendkívül népszerű diétát választott.

A tisztítókúra lényege, hogy 14 napon keresztül csak cayanne borssal és juharsziruppal ízesített vizet szabad inni.

Azonban ettől állítólag annyira kikészült az énekesnő szervezete, hogy a környezetében élők már nagyon aggódtak érte. Bár valóban fogyott, mégis látszott rajta, hogy nem egészséges keretek között szabadult meg a feleslegtől.

Tojás diéta Kép forrása: unsplash.com

Ez állítólag Nicole Kidman kedvenc diétája. Amikor egy film kedvéért le kellett adnia néhány kilót, akkor ezzel a drasztikus diétával sikerült elérnie a kívánt formáját.

Egyes források szerint hetekig nem evett mást, csupán tojást: reggelire egyet, délben kettőt, vacsorára pedig hármat fogyasztott, így sikerült annyira lefogynia a Hideghegy című film szerepéért.

Persze a tojás normális mennyiségben nagyon egészséges, de ilyen szélsőséges diétát mi biztos nem vállalnánk be néhány kiló mínuszért.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?