5 celebdiéta, ami tönkrevágja az egészségedet: soha ne próbáld ki!

Gerber Petra
Írta: ,
5 celebdiéta, ami tönkrevágja az egészségedet: soha ne próbáld ki!

Kép forrása: freepik.com

Amikor a fogyókúráról van szó, akkor tudhatjuk, hogy a sztárok szinten bármire képesek. Ez persze sok esetben éppen azért van, mert nagyon rövid idő alatt kell bombasztikus formába hozniuk magukat, ám a különböző táplálkozási szakértők szerint ezek a diéták nem hogy nem egészségesek, hanem egyenesen károsak a szervezetre nézve és hosszútávon többet árthatnak, mint használnának. Mi azonban hajlamosak lehetünk egy-egy ilyen sztárdiétára rákattanni, aminek aztán a legtöbb esetben a jo-jo effektus lesz a vége. Éppen ezért mai cikkünkben hoztunk nektek öt olyan sztárdiétát, amit jobb, ha messziről elkerülsz.

Az angyalok diétája Kép forrása: yangqiu.cn

A Victora’S Secret angyalai által ismert diéta, melynek lényege, hogy a bemutatók előtt kilenc nappal a lányok már csak folyadékot visznek be a szervezetükben, a kifutóra lépés előtti 12 órában pedig már semmit sem esznek, mindezt azért, hogy még szálkásabbnak tűnjenek.

Azonban kilenc napig kizárólag folyadékot inni nagyon egészségtelen, ráadásul teljesen felboríthatja a szervezeted működését. Súlyos tápanyaghiány, gyengeség, szédülés tünetei lépnek fel, és ez még csak a kezdet.

Semmiképp ne éhezz, a fogyáshoz jól megválasztott egészséges étrend szükséges, amit előzőleg orvosoddal/dietetikusoddal nem árt egyeztetni.

 

Golyóálló kávé Kép forrása: shape.com

Biztos Te is hallottál már róla: tudod ez az a dupla eszpresszó, amit egy evőkanál vajjal és kókuszolajjal elkeverve isznak a bátrak.

Egy ilyen csésze ital nagyjából 400 kalóriát tartalmaz, így állítólag fogyasztása csökkenti az éhséget, hiszen hosszú időre eltelít.

Azonban jól belegondva ez nagyon veszélyes lehet, hiszen a kávén kívül semmilyen tápanyaghoz nem jut a szervezet a reggeli órákban.

Pedig éppen ilyenkor kellene fehérjében gazdag ételeket fogyasztani, ami amellett, hogy eltelít, energiával is feltölt.