Bosszantó úszógumi csípőtájon – A hasi hízás gyakori oka és elkerülése

Marity Mira
Írta: ,

Észrevetted, hogy nem férsz bele a tavalyi farmerodba? Pár kilót felszedtél, de az nem egyenletesen oszlik el a testeden? Esetleg úszógumiszerűen rakódik le derék-, csípő- és hastájékon? Lehet, hogy nem csupán arról van szó, hogy a nassolástól nőtt egyet a ruhaméreted, hanem ennél komolyabb probléma is húzódhat a jelenség mögött. Minden rendellenesnek észlelt hízás mögött keresni kell az okokat. Először is vizsgáld meg az életmódbeli szokásaidat, és légy őszinte magadhoz.

Ha az eddigi intenzív életformád inaktívabb lett mostanában, az is okozhat deréktáji hízást.

A probléma nem csak az edzések kihagyása lehet, hanem az, hogy tömegközlekedés helyett autóval jársz dolgozni, az új beosztásod szerint ülőmunkát végzel, vagy hogy kevesebbet vagy a friss levegőn. Megoldásként az is elegendő, ha hazafelé csak egy megállóval korábban szállsz le és gyalogolsz a lakásodig.

Ha sokat ülsz, munka közben következetesen tartsd be az óránkénti pár perces mozgásszünetet.

Ha a kedvenc sorozatod nézése közben fél literes PET-palackokat emelgetsz, vagy naponta 15-20 percet fel-le lépdelsz egy dobozra vagy vastag könyvre, már kielégítő mennyiségű mozgást végzel az egészséged megőrzése érdekében.

Ha végignézel a családtagjaidon, és több olyan akad közöttük, akinek súlyproblémája a derék körüli zsírpárnákban nyilvánul meg, az valószínűleg rád is jellemző lesz.

Az örökletes tényezőket és a genetikai kódolást nem lehet megszüntetni, de befolyásolni igen, az egészségtudatos életmóddal.

Ha az eddigi kérdésekre nemleges választ adtál, akkor ideje tovább vizsgálódni és egészségügyi okokat keresni a hasi hízás mögött.

Ezt a típusú súlytöbbletet komoly hormonális problémák és betegségek is okozhatják.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?