Dobj le 10 kilót a szakértő által összeállított bécsi diétával – mintaétrend a cikkben

Zabolai Margit
Írta: ,
Dobj le 10 kilót a szakértő által összeállított bécsi diétával – mintaétrend a cikkben

A bécsi diéta a szigorúbb étrendek közé tartozik, már ami a kalória bevitelt illeti, variálhatóságát tekintve azonban rugalmas, és ezek mellett hatékony is, valószínűleg ennek köszönhető, hogy évek óta népszerű. Ha te még nem próbálkoztál vele, de olyan fogyókúrás módszert keresel, ami viszonylag nagy szabadságot ad, és a kávét is szereted, akkor érdemes lehet megpróbálkozni vele.

Hogyan működik a bécsi diéta?

Hagyományosan a fekete kávé fogyasztása nem javasolt azoknak, akik diétáznak, napi egyetlen csésze azonban belefér, ha pedig ezt közvetlenül reggel fogyasztod el, az az anyagcserédet is felgyorsítja.

Szigorúbb változatokban előfordul, hogy a bécsi diéta reggelire semmi mást nem ír elő, csak kávét, de mi nem javasoljuk, hogy kizárólag feketével indítsd a napodat, hiszen ez nem igazán tesz jót a gyomornak. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyér, vagy némi gyümölcs elfér az ital mellé.

A bécsi diéta napi háromszori étkezést ír elő: kávéból és néhány könnyű falatból álló reggeli, majd friss zöldségekben gazdag, zsír- és kalóriaszegény ebéd és vacsora. A diéta alapvetően a kávé, valamint a zöldségek rost tartalmának anyagcsere pörgető hatására, és a kalóriamegvonásra épít.

Ha napközben mégis megéhezel, tízóraira vagy uzsonnára nyugodtan ropogtathatsz zöldséget, vagy alacsony cukortartalmú gyümölcsöt.

Hogyan idd a kávédat?

A kávéba sem cukrot, sem édesítőszert nem ajánl a bácsi diéta, zsírszegény tejet azonban önthetsz bele, aminek a cukortartalma némileg megédesíti az italt, így akkor is ízleni fog, ha egyébként nem rajongsz a keserűért.

Legolvasottabb cikkek

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton