Az 5 legjobb tea fogyáshoz: ha diétázol, ezeket érdemes innod!

Szirák Viki
Írta: ,

Ha szeretnéd szuper formában köszönteni a nyári szezont, nem elég csak az edzésre odafigyelned. Az étkezéseden is alakítanod kell, ebben pedig nagy szerepet játszik az, hogy mit iszol napi szinten. A vízfogyasztás mellett a teákra is érdemes hangsúlyt fektetned, ha szeretnél leadni az elkövetkező időszakban pár kilót. Ezek segíteni fognak benne!

A zöld tea kutatások szerint az egyik leghatékonyabb ital, ha a fogyás a célunk.

Már csak azért is, mert bizonyítottan képes felgyorsítani az anyagcserénket, így ezáltal segít abban, hogy az elfogyasztott ételeket gyorsabban feldolgozza a testünk.

Sőt, egyes felmérések szerint a zöld tea összetevői a zsírsejtekre is képesek hatást kifejteni: arra kényszerítik őket, hogy a zsírtól megszabaduljanak, a máj pedig ezt energiává alakítja át.

Ezt jól alátámasztja az a vizsgálat is, amelyben a résztvevőknek állandó testmozgás mellett napi szinten kellett zöld teát inniuk.

Az eredményeiket összehasonlították azokkal, akik csak edzettek (teafogyasztás nélkül), és kiderült, hogy akik zöld teát is ittak, átlagosan 1 kilóval többet fogytak ugyanannyi idő alatt.

A kombucha gombából készített erjesztett ital talán nem hangzik kifejezetten csalogatónak, de annál hatásosabb az egészségünkre nézve!

Több évezredes múlttal rendelkezik, Kínában már a régi korokban is használták az emberek gyógyítására, hiszen javítja az életminőséget, az emésztést, valamint energikusabbá és aktívabbá tesz.

Megtalálható benne a B-vitamin, a méregtelenítésben hatékony glükuronsav, és az antioxidánsokban gazdag polifenolok, de ami a fogyás tekintetében a leglényegesebb, hogy probiotikus baktériumokat és ecetsavat is tartalmaz, amiről tudományosan bebizonyították már, hogy segíti a kilók leadását.

Azáltal, hogy hatással vannak a hormonokra, csökken az étvágyat, a zsír elraktározásának hatékonysága, és egyensúlyt teremt a testedben lévő baktériumok terén is.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!