Amióta a munkahelyeden dolgozol, meghíztál? Ezek lehetnek az okai

Balatoni Dóra
Írta: ,

Amióta az új munkahelyeden dolgozol, azt vetted észre, hogy szinte észrevétlenül felszaladtak rád a pluszkilók? Ne aggódj, nem te vagy az egyetlen, akivel ez történik. A zsúfolt mindennapokban számtalan olyan tényező van, ami növeli az étvágyat, rávesz bennünket, hogy folyamatosan nassoljunk, és ezáltal elhízáshoz vezet. Nézzük, mi az, amire munkaközben érdemes kicsit jobban odafigyelned!

Akkor is eszel, amikor nem vagy éhes Kép forrása: camillestyles.com

Lehet, hogy talán fel sem tűnt, hogy olyankor is eszel, amikor éppen nem vagy éhes.

Gondolj csak arra, ha egy munkatársadnak születésnapja van, akkor sor kerülhet egy közös munkahelyi tortázásra vagy az is lehet, hogy a kollégáid olyan aranyosak, hogy mindig visznek be a munkahelyre egy kis kóstolót a nagyi süteményéből vagy éppen abból, amit ők maguk alkottak a hétvégén.

Ugye ilyenkor képtelenség ellenállni a finom falatoknak? És talán nem is illik… Ezek az apróságok pedig növelhetik a rajtunk lévő pluszkilók mértékét.

Nem figyelsz oda arra, mit eszel Kép forrása: weheartit.com

Lehet, hogy reggel szépen eltervezed, hogy ebédidőben átmész ebédelni egy egészséges fogásokat kínáló, közeli étterembe, ám a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogyan tervezzük.

Csak azt veszed észre, hogy az idő gyorsan elszaladt, újabb feladatokat kaptál és gyakorlatilag időd sincs arra, hogy rendesen megebédelj.

Ilyenkor mit lehet tenni? Hogy mégse éhezz, gyorsan rendelsz egy pizzát az internetről, amit házhoz visznek és amit el tudsz fogyasztani a laptopod felett gubbasztva is.

Ez valóban időbarát megoldás, ám nem túl egészséges.