5+1 egyszerű és hatásos módszer, hogy álmodban is fogyj

Póta Szilvia
Írta: ,

Általában a diéta, illetve az alakformálás sok munkával jár. A fogyáshoz elengedhetetlen, hogy változtassunk életmódunkon, átalakítsuk étrendünket, heti rendszerességgel mozogjunk. Az viszont jó hír, hogy ezek mellett egy-két egyszerű, erőfeszítés-mentes, lefekvés előtti praktikával is sokat tehetsz azért, hogy felgyorsítsd a fogyást. Íme néhány tipp, hogyan szabadulhatsz meg a fölös kilóktól álmodban!

Ne vidd túlzásba az esti falatozást! Kép forrása: closetcooking.com

Általános szabály, hogy sose feküdj le éhesen, ugyanakkor az sem a legjobb megoldás, ha alvás előtt tömöd degeszre magadat! Önmagában az esti étkezés még nem jelentene problémát, hiszen az késői órákban elfogyasztott kalóriamennyiség nem okoz jelentősen nagyobb súlygyarapodást, mint az ebéd, vagy a reggeli.

A gond ott kezdődik, hogy legtöbben esténként nem zöldségeket rágcsálnak a tévézés mellé, hanem zsírosabb, nehéz, sós, vagy cukros ételeket vesznek magukhoz. Ezek az ételek amellett, hogy önmagukban is jobban hizlalnak, könnyedén túlevéshez vezethetnek. Ha teheted, cseréld le őket zöldségekre, gabonapehelyre, esetleg zsírszegény görög joghurtra!

Protein shake lefekvés előtt Kép forrása: dashingdish.com

A Floridai Állami Egyetem kutatása szerint a lefekvés előtt elfogyasztott protein shake segíthet a fogyásban azáltal, hogy fokozza az anyagcserét. A tanulmány szerint azoknál a férfiaknál, akik legalább 30 gramm fehérjét fogyasztottak el 60 perccel alvás előtt, nem csak az anyagcsere, de a vérnyomás tekintetében is javulást figyeltek meg.

Egy 2008-as tanulmány bebizonyította, hogy a fehérje jelentős teltségérzetet okoz, csökkenti az éhségérzetet, és segít megelőzni a túlzott kalória bevitelt.