A párizsi nők vékonyságának 8 titka, amit te is elleshetsz tőlük

Írta: ,

Mikor legutóbb Párizsban jártam, valamire felfigyeltem és ez nem a croissant volt. Észrevettem, hogy az ott élő nők, jobban mondva az igazi párizsi nők egész nap finomabbnál finomabb falatokkal kényeztetik magukat, miközben kifogástalan alakkal rendelkeznek. Kíváncsi voltam a titkukra, ezért sok kutatómunka után rájöttem, hogy mi a kulcs makulátlan külsejükhöz.

Nem éheztetik magukat Kép forrása: pexels.com

1/9 Nem éheztetik magukat

Mikor valaki kimondja, hogy fogyókúra, akkor egyből az éhezésre asszociál, no meg az ezzel járó megannyi lemondásra.

Az agyad pedig rögtön „depi” üzemmódba kapcsol, mert érzi, hogy a legfinomabb falatokat akarod megvonni tőle.

Engem az nyűgöz le a párizsi nőkben, hogy ők megtagadják önmaguk sanyargatását és értetlenkedve nézik nőtársaikat, hogy miért van erre szükségük.

Ahelyett, hogy élveznék az élet és az étel adta örömöket, inkább éheztetésbe menekülve várják a megváltást.

Nézzük, mit is esznek! Kép forrása: pexels.com

2/9 Nézzük, mit is esznek!

Szinte bármit, amit megkívánnak. A titok kulcsa a mértékletesség.

Vagyis simán belefér reggel egy croissant, vékony réteg vajjal és finom házi lekvárral. Ha őszinte vagy magaddal, a baj mindig ott kezdődik, mikor nem tudsz megállni egynél.

Mikor az ebéd, vacsora témakört jártam körbe, akkor is azt tapasztaltam, hogy jókat esznek, ráadásul szinte minden étkezés mellé elfogyasztanak egy pohár bort. Azt mondják, hogy a tradicionális francia ételek szinte megkövetelik a bort és egy pohár az a mennyiség, amitől még nem csípnek be.

Ebédre általában háromfogásos menü dukál, de mondok jobbat, este sem érik be kevesebbel.

Akkor mi a különbség? Kép forrása: pexels.com

3/9 Akkor mi a különbség?

Most felteheted a kérdést, hogy akkor miért olyan különleges az ő étkezésük.

A kulcsszó pedig ismét a mennyiség.

Egy merőkanál leves, egy kis adag főétel és desszertből éppen annyi, hogy megízleljék édes ízét.

Míg mi magyarok az óriási adagokhoz vagyunk hozzászokva, addig a franciák inkább az ízlelőbimbójukat akarják kényeztetni.

Szeretnek változatosan étkezni és sokféle ételt megkóstolni. Náluk például a leves célja nem az, hogy eltelítsen, hanem az, hogy megnyissa az étkezési rituálét.

Fontos a körítés! Kép forrása: pexels.com

4/9 Fontos a körítés!

Párizsban biztos nem sűrűn látsz rohanó nőket, kezükben egy baguettel, ugyanis náluk minden étkezés egy kis szertartásnak számít. Éppen ezért nagyon kevés lehetőséget adnak maguknak nassolásra.

Reggel inkább korábban kelnek, de a kávé és a croissant számukra szent dolog. Nem tévéznek közben és nem is pörgetik a közösségi oldalakat, maximum lágy zenét hallgatva fogyasztják el tápláló reggelijüket. Náluk általában a vacsora jelenti a főtt ételt, ebédre pedig guszta és tápláló szendvicseket, salátákat fogyasztanak hétközben. De a módját mindig megadják.

Az Eiffel-torony és környéke például folyton tele van irodistákkal, akik csomagolt szendvicseikkel kezükben, egy padon élvezik ki a finom ízeket.

Hát még a minőség! Kép forrása: pexels.com

5/9 Hát még a minőség!

Teljesen másképp működnek, mint egy átlag európai ember. Náluk külön rituálé, hogy piacra járnak és kizárólag minőségi, válogatott alapanyagok kerülhetnek a hűtőjükbe. Egyenként válogatják ki a paprikát, a paradicsomot és a sajtokra is nagy figyelmet fordítanak.

Megveszik a drágább ételeket is, mert tudják, hogy nem kell teletömniük magukat ahhoz, hogy táplálják testüket. A legtöbb ember úgy eszik, mintha rettegne attól, hogy többé már egy falatot sem tud a szájába tenni, ezzel szemben a párizsi nők, minden egyes falatot alaposan megrágnak és megízlelnek.

És ők azok, akik hűek a táplálék szó jelentéséhez, hiszen ténylegesen táplálják a testüket és nem szeméttel töltik meg.

Figyelnek a testük jelzéseire! Kép forrása: pexels.com

6/9 Figyelnek a testük jelzéseire!

A párizsi nők csak hírből ismerik a „kajakóma” fogalmát. Amikor érzik, hogy egy kellemes jóllakottság érzés lesz rajtuk úrrá, akkor leteszik az evőeszközöket és befejezik az étkezést.

Akkor is, ha már csak egy falat van a tányérjukon. Tisztában vannak azzal, hogy a test csak később érzékeli a teltségérzetet, ezért képesek lassan, minden ízt kiélvezve enni.

Nem falnak, hanem jól megrágnak minden egyes falatot. Majd, amikor úgy érzik elég, akkor nem esznek tovább. Nem, még ünnepekkor sem.

Konditerem? Ugyan már! Kép forrása: pexels.com

7/9 Konditerem? Ugyan már!

Nos, gondolhatnánk, hogy a párizsi nők naphosszat a konditeremben izzadnak, de valójában zsigerből gyűlölik. Ők ehhez túl kényelmesek és a többség úgy nyilatkozott, hogy nem találnak benne semmi élvezetet.

De ez nem azt jelenti, hogy lomhák, lusták és egész nap csak ülnek a fenekükön. Dehogy! Sőt, talán többet mozognak, mint azok, akik esténként órákat a konditermekben izzadnak. De ők inkább hatalmasakat sétálnak, szinte mindenhova gyalog járnak és nem félnek több emeletet gyalogolni lift helyett.

Vagyis aktív életmódot folytatnak, ami igazán jó formában tartja őket.

Nassolnak is! Kép forrása: pexels.com

8/9 Nassolnak is!

De itt is odafigyelnek a minőségre!

Párizsban, a legtöbb nő táskájában biztosan találhatsz egy kevés gyümölcsöt, olajos magvakat, vagy egy kis szelet sajtot.

Ezek a snackek pont arra jók, hogy elkerüljék a falási rohamokat és egyenletes legyen a vércukorszintjük egész nap.

Igen, lehet nassolni is, de csak tudatosan.

Amit érdemes átvenned… Kép forrása: pexels.com

9/9 Amit érdemes átvenned…

Nos, azt láthatod, hogy a párizsi nők étkezésében sincsenek nagy titkok, csupán megtanultak hallgatni a testükre és nem vonnak meg maguktól semmi jót. Azt mindenképpen ajánlatos megfogadni tőlük, hogy ténylegesen adjuk meg az étkezés módját, ne rohanva faljuk be ebédünket, vacsoránkat, hanem körülményeinkhez mérten próbáljuk a lehető legnyugisabban elfogyasztani ezeket.

Ne feledkezz meg a reggeliről sem, tíz perc ide, vagy oda nem számít, viszont a tested igenis meghálálja, ha táplálod. És, ami még nagyon fontos, hogy figyelj oda a minőségre! Gondolj testedre egy szent helyként, ahol szemét és mocsok nem fér meg.

Végezetül pedig soha ne egyél többet, mint amennyi táplálékra szükséged van. Ha ezeket betartod, soha többé nem kell tarthatatlan diétákhoz folyamodnod.