A 20 és a 40 éves önmagad, kilókban - Ezért hízol folyamatosan

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A 20 és a 40 éves önmagad, kilókban - Ezért hízol folyamatosan

Úgy tűnik, hogy az életmódbeli változtatás ellenére is sokat hízol? Mindig áll valami a háttérben, ami kivizsgálást, vagy módosítást igényel.

Te is idősebb lettél

Egy ideig csak nevettünk azon, amikor anyukánk azt állította, hogy „ennyi idősen még nekem is könnyen ment”.

Aztán amikor eljön a mi életünkben is egy bizonyos kor, észrevesszük, hogy tényleg nem elég két napig odafigyelni az étrendre, hogy beleférjünk a kedvenc ruhánkba, sőt, előfordulhat, hogy ugyanannyit eszünk, mégis hízunk.

Mi ennek az oka? Elsősorban a lelassult anyagcsere, ami bizony a korral jár. Nem szabad megvárni, hogy az idő előrehaladtával 10-20 kiló felszaladjon, mert amilyen könnyen felkúsztak, olyan nehezen mennek le.

A hormonjaid játszanak veled

Idősebb korban a lelassult anyagcsere mellett a hormonok is közrejátszanak, elvégre a terhesség alatt és a menopauzában számtalan változáson megy át a szervezet.

De nem csak az ilyen természetes hormonális változások okozhatják a pluszkilók felszaladását, hiszen többek között a pajzsmirigy betegség egyik válfajára ugyancsak kiemelten jellemző ez a tünet.

Ha látszólag minden ok nélkül hízol, még akkor is, ha odafigyelsz az egészségedre, akkor minél előbb érdemes kivizsgáltatnod magadat.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv