A 10 legjobb fogyókúrás szer

A 10 legjobb fogyókúrás szer

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A 10 legjobb fogyókúrás szer

Ezeknek a fogyasztószereknek nemcsak placebó hatásuk van, világszerte bizonyították a legszkeptikusabb embereken is. Lássuk a 10 legjobb fogyókúrás étrendkiegészítőt.

10. CLA (Conjugated Linoleic Acid – konjugált linolsav)

Egy a marhahúsban és tejtermékekben megtalálható savas anyag. A CLA növeli az energiaszintet, támogatja az egészséges izomszövetet. Mellette elengedhetetlen az egészséges, vitamindús és rostos táplálkozás, valamint a rendszeres mozgás.
Nagy számú kilótól megszabadítja az súlyosan elhízottakat. Egyesek mellékhatásként gyomorfájdalmakra panaszkodtak, ezért csak dietetikus szakmai véleményének kikérésével szedjük.

9. Hoodia tea

A Hoodia Gordoni növény egy dél-afrikai kaktuszfajta. Az ebből kivont szer elnyomja az étvágyat, ezért jelentős számú kilótól segít megszabadulni. Természetes szer, ezért biztonságosnak tartják.
Tudj meg többet a Hoodia teáról itt.

8. Citrin

A citrin kristályból kivont gyógyszer. Serkenti az anyagcserét, növeli a zsír égetésének mennyiségét. Lebontja a szénhidrátokat, zsírt és fehérjét. A citrin is elveszi az étvágyat.
Hasznos segítség a citrin a diéta során, mivel segíti a méreganyagok kiválasztását. Oldja az energiarendszer blokádjait, kedélyjavító, hat a depresszió ellen is.

7. Króm-pikolinát

Fontos nyomelem, amely segít lebontani a cukrot és a zsírt. Csökkenti a „szénhidrát-éhséget”, így nem fogunk édes nassolnivaló után vágyni.
A krómot étkezés előtt célszerű bevenni, és csökkentheti az étvágyat. Általában 200-500 mikrogrammos adagban szedhető.

6. Kitozán

Egy természetes rost, amit rákból vonnak ki. Segít lebontani a zsírt és csökkenti ennek felszívódását.
Népszerű testsúlycsökkentő kiegészítő, de azon túl, hogy megakadályozza a zsír lerakódását, a már lerakódott zsírt nem tudja lebontani. Diéta mellé ajánlott, de csodákra nem képes.

5. Zöld tea

Számos egészségjavító előnye van: serkenti az anyagcserét, támogatja a zsírégetést. Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok is igazolták: napi háromszor egy csésze zöld tea a főétkezések után, havonta minimum egy-két kilogramm súlycsökkenéssel jár.
Anélkül, hogy változtatnánk étkezési szokásainkon, anélkül, hogy fogyókúráznánk, pusztán zöld tea ivásával is megszabadulhatunk súlyfölöslegünktől.

4. Grapefruit pektin

Jó étrendkiegészítője a testsúlycsökkentő programoknak, mert teltségérzetet okoz.
Ugyanakkor jó rostforrás, segít az egészség megőrzésében és serkenti az anyagcserét.

3. GTF króm

Megfelelő szinten tartja az inzulintermelést, ami a vércukorszint stabilizálásáért felelős. Részt vesz a koleszterin szintjének szabályozásában. Ígéretes zsírégető szer.

2. Zabkivonat

A zab egy természetes rostban dús gabona, megdagad a gyomorban ezért teltségérzetet okoz. Jó étrendkiegészítő fogyókúrákban.

1. L-Karnitin

Egy egyedülálló aminosav, amely elégeti a zsírsavakat, átalakítja és energia formában szabadítja fel.
Vízben oldódó, így a felesleg kiürül szervezetünkből, túladagolásától tartanunk nem kell. Főleg hús- és tejtermékekben fordul elő, növényi eredetű táplálékok csupán kis mennyiségben, vagy egyáltalán nem tartalmazzák ezt az anyagot.
Az L-karnitin elsődleges feladata, hogy energiát szabadít fel szervezetünkben (zsíranyagcsere gyorsítás) és így annak fizikális és mentális teljesítményét fokozza, valamint az idegrendszert is védi.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!