8 ok, amiért a férjes nők meghíznak

Kővári Laura
Írta: ,
8 ok, amiért a férjes nők meghíznak
A legtöbben esküvőnk napján vagyunk a legcsinosabbak. De aztán mi történik egykori alakunkkal? Talán ha megismerjük a súlygyarapodás okait, elkerülhetjük a hízást vagy erőt meríthetünk a változtatáshoz!
Terhesség
Mint tudjuk a szüléssel plusz kilók és "asszonyosodó" formák járnak. A súlygyarapodás már a terhesség kezdetén elkezdődik, amikor nő az étvágy és csökken a fizikai aktivitás. Másrészt szülés után egy nőnek legkisebb gondja az alakja. Az újszülött megváltoztatja a világról addig alkotott képét, minden átértékelődik, így a csinosság fontossága is. Ilyenkor a férjeknek is megnő a hasa, kicsit ők is "terhesek" velünk együtt.

Amit tehetünk: 
Terhesség alatt ugyanannyit együnk, mint azelőtt, de persze sokkal egészségesebben. Rendszeresen sétáljunk, ne ágyban töltsük várandósságunkat (hacsak nem indokolt). Így minimálisra csökkenthetjük a súlygyarapodás mértékét. A szülés utáni szoptató periódusban amúgy is fogyni fogunk.
A család étkezési kívánságait teljesítjük
Nem lehet túl gyakran csülkös bablevest enni, még ha ez is férjünk kedvence... A mindennapi kenyerünk is csak metaforikusan kell meglegyen. Ha te is úgy érzed, hogy férjed miatt sok felesleges kalóriát fogyasztasz, ideje változtatni. 
Amit tehetünk:
Az étkezést tekintve próbáljunk saját magunknak és nekik is készíteni valamit. A legtöbb férfi a fehérjedús táplálkozást kedveli, mi nők inkább a könnyebb ízeket, zöldségeket és gyümölcsöket szeretjük. Épp ezért az ebédnél legyen mindenki kedvére való étel. Ami a gyermekeket illeti, hadd egyenek ebből is abból is, döntsék el egyedül mi az, amit kívánnak.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció