7 trükk, hogy minden eddiginél több kalóriát égess

Sándor Alexandra
Írta: ,
A gyors metabolizmus gondoskodik róla, hogy a tápanyagok minél tempósabban hasznosuljanak a szervezetedben, a salak pedig mielőbb távozzon belőle. Ha gyakran kínoz haspuffadás, ritkán jársz vécére, és úgy érzed, a súlyfelesleg leadása számodra nehézkes, akkor itt az ideje, hogy a következő sebességfokozatba kapcsold az anyagcserédet!
Tankolj fel vízzel!

Tudtad, hogy a testednek bőséges vízbevitelre van szüksége a kalóriaégetéshez? Amennyiben egy kicsit is folyadékhiányos állapotba kerülsz, az anyagcseréd mintegy önvédelmi reakcióként azonnal lelassul. 

Kutatások bizonyítják, hogy akik naponta legalább nyolc pohár vizet magukhoz vesznek, ugyanolyan táplálkozás és mozgás mellett több energiát használnak fel, mint akik csak négyet. A magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök is segítenek neked.
Építs izmot!

Ne félj a súlyzóktól, a saját testsúlyos edzésektől, meg a többi olyan mozgásformától, ami tónusos izomzatot eredményez! 

Hatalmas tévedés, hogy ez férfias lenne – kivéve, ha pont a súlylökés a kedvenced, és arra vágysz, hogy mázsákat dobj a magasba hirtelen.

 
Tudományosan bizonyított tény, hogy minden 0,45 kg izom naponta 6 kalóriát éget pusztán az önfenntartásra (tehát akkor, ha meg sem moccan), míg ugyanennyi zsír csak kettőt. 
 
Ez a látszólag nüansznyi különbség rengeteget jelent az egész tested és az összes nap szintjén…