6 ok, ami a fogyásod útjába állhat, és nem tudatosult még benned

Írta: ,

A legtöbb nő életében nem ismeretlen fogalom a fogyókúra és a legújabb fitnesz őrületek, de mégis sokan vannak, akik még ezek segítségével sem tudnak annyit fogyni, amennyit szeretnének. Összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat, melyek lehet, hogy pont a te fogyásod útjába állhatnak. Hiszen, ha felismered az okokat, akkor utána már céltudatosan teheted meg az első lépést a fogyás felé.

Mindig másokat követsz Kép forrása: tumblr.com

1/6 Mindig másokat követsz

Lehet, hogy Jennifer Aniston a bébiételtől fogyott le, de ez korántsem jelenti azt, hogy ez számodra is ugyanilyen hatásos lenne. A fogyás legfontosabb alappillére, hogy meg kell ismerned a testedet.

Ugyanis, ha érted a működését, akkor utána már nyert ügyed van. Van, aki még akkor is fogyásnak indul, ha sok szénhidrátot eszik, viszont ez lehet, hogy a te esetedben pont az ellenkezőjét váltaná ki.

Persze kikérheted mások tanácsát, de a testednél jobb tanácsadót úgysem találsz.

Figyeld meg, hogy hogy reagál a szervezeted, ha sok szénhidrátot, fehérjét, cukrot fogyasztasz és ennek függvényében állítsd össze az étrendedet.

Csak a kaja Kép forrása: theglitterguide.com

2/6 Csak a kaja

Bár sokan szavaznak a napi ötszöri étkezésre, ez sokaknál viszont lehet többet árt, mint használ. Természetesen itt most nem a testépítőkről beszélünk, hiszen nekik kötelező a megfelelő mennyiségű energia ahhoz, hogy bírják az edzéseket.

Mi most a nagy átlagról szeretnénk beszélni, akiknek nehezen fér bele még a sport is az életükbe. Az a helyzet, hogy ha te naponta ötször étkezel, mellette viszont nem élsz túlzottan aktív életet, akkor elképzelhető, hogy emiatt nem billen a mérleg nyelve kedvező irányba.

Enni akkor kell, mikor a szervezeted jelez, hogy éhes. Persze nem kell eljutni az ájulás határáig, de arra mindig figyelj, hogy ne azért egyél, mert kell.

Unalom Kép forrása: filmezz.eu

3/6 Unalom

Az unalom lehet az egyik legalattomosabb oka a fogyásodnak. Mikor egész nap csak a tévé előtt ülsz, filmeket nézel, automatikusan több ételt viszel be, mint amennyire a szervezetednek szüksége van.

Aztán nem ritka, hogy az egész napos fekvéstől és evéstől fáradtabbnak érzed magad, mintha hegyet másztál volna.

Ez ellen egyetlen fegyver létezik, ez pedig a tudatosság. Ha tudatosan étkezel, vagyis akkor eszel, maikor valóban éhes vagy, akkor nem lesz rajtad felesleg. A legjobb, ha a „semmittevős” napjaidon lefoglalod magadat és nem az evés lesz az unaloműződ.

Éheztetés Kép forrása: 500px.com

4/6 Éheztetés

Rengeteg olyan nő van, aki már próbálta magát éheztetni, azonban fontos elmondani, hogy valójában ez egy pszichés betegség, így az nem sorolható ide, akinek ez az állapot fél napig tart.

Értjük ezalatt, hogy rendben van, ha elhatározod, hogy kevesebbet eszel, de soha ne ess át a másik végletbe, mert lehet, hogy utána kétszer annyi kalóriát viszel be, mint normál állapotodban.

Nem az éheztetés a megoldás, mert annak az esetek többségében mindig túlevés, majd bűntudat a vége.

Inkább törekedj arra, hogy soha ne legyen üres a gyomrod, viszont ne is tömd tele, mert mindkettő nagyban befolyásolja kedélyállapotodat.

Azonnali eredményeket vársz Kép forrása: pinterest.com

5/6 Azonnali eredményeket vársz

Elég szürreális arra várnunk, hogy egy nap alatt adjuk le azt a felesleget, amit az évek során szedtünk magunkra, nem? Mi mégis újra és újra azt akarjuk, hogy ez megtörténjen.

De nem, a valóságban nagyon kitartónak kell lenned ahhoz, hogy fogyásnak indulj, főleg akkor, ha már csak pár kiló választ el az álomalaktól.

A lényeg, hogy ne add fel, ha éppenséggel nem egy hónap alatt szabadulsz meg a plusz kilóidtól, csak csináld tovább és hidd el, hogy az eredmény sem fog elmaradni.

Elhiszed, hogy van olyan étel, amiből bármennyit ehetsz Kép forrása: everydayroots.com

6/6 Elhiszed, hogy van olyan étel, amiből bármennyit ehetsz

Nem és nem! A fogyás legnagyobb kulcsa a mérték. Ha erre odafigyelsz és mellé még azt is megválogatod, hogy mit teszel a tányérodra, akkor semmi nem fog meggátolni a fogyásban.

Az, ha egy adott ételnek alacsony a kalóriatartalma, az nem azt jelenti, hogy abból korlátlanul fogyaszthatsz, hiszen akkor ugyanúgy csak hízni fogsz tőle.

Lehet, hogy a gyümölcsök nagyon jótékony hatással vannak az emberi szervezetre, viszont rengeteg fruktózt tartalmaznak, ami nem használ a fogyókúrádnak.

A legtöbb testépítő például teljesen kizárja a gyümölcsöket az étrendjéből. Természetesen neked nem kell, de figyelj oda a mértékre. Ugyan ez vonatkozik a light, édesítőszeres termékekre is. Ezekből is túleheti magát az ember, szóval fő a tudatosság.