6 ok, ami a fogyásod útjába állhat, és nem tudatosult még benned

Berényi Nóri
Írta: ,

A legtöbb nő életében nem ismeretlen fogalom a fogyókúra és a legújabb fitnesz őrületek, de mégis sokan vannak, akik még ezek segítségével sem tudnak annyit fogyni, amennyit szeretnének. Összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat, melyek lehet, hogy pont a te fogyásod útjába állhatnak. Hiszen, ha felismered az okokat, akkor utána már céltudatosan teheted meg az első lépést a fogyás felé.

Mindig másokat követsz Kép forrása: tumblr.com

Lehet, hogy Jennifer Aniston a bébiételtől fogyott le, de ez korántsem jelenti azt, hogy ez számodra is ugyanilyen hatásos lenne. A fogyás legfontosabb alappillére, hogy meg kell ismerned a testedet.

Ugyanis, ha érted a működését, akkor utána már nyert ügyed van. Van, aki még akkor is fogyásnak indul, ha sok szénhidrátot eszik, viszont ez lehet, hogy a te esetedben pont az ellenkezőjét váltaná ki.

Persze kikérheted mások tanácsát, de a testednél jobb tanácsadót úgysem találsz.

Figyeld meg, hogy hogy reagál a szervezeted, ha sok szénhidrátot, fehérjét, cukrot fogyasztasz és ennek függvényében állítsd össze az étrendedet.

Csak a kaja Kép forrása: theglitterguide.com

Bár sokan szavaznak a napi ötszöri étkezésre, ez sokaknál viszont lehet többet árt, mint használ. Természetesen itt most nem a testépítőkről beszélünk, hiszen nekik kötelező a megfelelő mennyiségű energia ahhoz, hogy bírják az edzéseket.

Mi most a nagy átlagról szeretnénk beszélni, akiknek nehezen fér bele még a sport is az életükbe. Az a helyzet, hogy ha te naponta ötször étkezel, mellette viszont nem élsz túlzottan aktív életet, akkor elképzelhető, hogy emiatt nem billen a mérleg nyelve kedvező irányba.

Enni akkor kell, mikor a szervezeted jelez, hogy éhes. Persze nem kell eljutni az ájulás határáig, de arra mindig figyelj, hogy ne azért egyél, mert kell.