5 zsírégető tavaszi étel, ami segít beindítani a fogyókúrádat

Írta: ,

Ahogy a hőmérő higanyszála felfelé kúszik, egyre több ruha kerül le rólunk, és talán nem csak a motivációnk, a kedvünk is egyre nagyobb lesz ahhoz, hogy formába hozzuk magunkat. Az alábbi ételek segítenek, hogy elinduljon a fogyás.

Eper

1/5 Eper

Az egyik legelső tavaszi gyümölcs nem csak mennyeien finom, de még a fogyókúrádnak is jót tesz.

Az epernek viszonylag alacsony a cukortartalma, annál több azonban benne a rost, ami segít beindítani az anyagcserét.


Kell még érv? Ezért egyél érett, nyers gyümölcsöt mindennap


Az epernek emellett méregtelenítő hatása is van, nem véletlen, hogy nem csak a fogyásban segít, de még a bőrödet is szebbé teszi.

Ezért, amint csak lehet, az epret érdemes beépíteni az éterndedbe. Frissen a legfinomabb!

Retek

2/5 Retek

A retek szintén az elsők között tűnik fel a piacok zöldséges standjain, és nem is érdemes máskor enni, ezt már Krúdy Gyula is megmondta.

Valószínű, hogy ő a zamata miatt rajongott a friss retekért, de mi azt is tudjuk, hogy magas rosttartalma miatt a zöldség segíti az emésztést, a benne található savaknak pedig méregtelenítő hatása van, ráadásul még vízhajtó is, így segíthet például hasi hízás ellen.

Éhgyomorra azonban semmiképpen se edd, mert az arra érzékenyeknél hasfájást válthat ki.

Spárga

3/5 Spárga

A spárga elkészítésétől sokan ódzkodnak, pedig cseppet sem bonyolult a dolog.

A titok a megfelelő alapanyag kiválasztásában rejlik: olyan sprgát válassz, aminek szép, élénk a színe, és ha a szárába kicsit belenyomod a körmödet, akkor ellenállást érzel - vagyis a spárga nem fonnyadt, hanem erős, roppanós.

Magas rosttartalma miatt a spárga remek választás, ha beindítanád a diétádat, de vízhajtó hatása miatt is jó választásnak bizonyul, ha méregteleníteni, fogyni szeretnél.

Spenót

4/5 Spenót

Nevezhetjük spenótnak vagy parajnak, tény, hogy az egyik legfinomabb tavaszi zöldségről van szó, ami nem csak rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, így például magnéziumot, vasat, C-vitamint és K-vitamint is tartalmaz, ráadásul élelmi rostokban is gazdag.

Ennek megfelelően a spenót segíti a szervezet természetes zsíranyagcseréjének működését, valamint a vízháztartás szabályozásában és a méregtelenítésben is segít, így úszógumi ellen például kiváló választás.

Zöldborsó

5/5 Zöldborsó

A zsenge zöldborsót még az is szereti, aki egyébként nem rajong a zöldségekért.

Cukortartalma ugyan viszonylag magas, de tökéletes választás akkor, ha az állandó nassolásról próbálsz leszokni.

A zöldborsót ugyanis akkor is nyugodtan csipegetheted, ha elgyengülsz, és kell valami rágcsa munka közben vagy a film mellé.

Édes íze kielégíti az édesség utáni vágyadat, ugyanakkor nem is dobja meg annyira a vércukorszintedet, rostjai pedig még az anyagcsere működését is elősegítik.